Hava tikið kunningina frá SEV til eftirtektar

13.09.2012 - 15:09
Hava tikið kunningina frá SEV til eftirtektar
SEV kunnaði Sjóvar kommunu um sínar ætlanir á Selatrað. Borað verður suður til Sandá, men ikki upp í ánna
Artur Johansen, borgarstjóri, sigur, at Sjóvar kommuna hevur tikið ætlanirnar hjá SEV á Selatrað til eftirtektar.
Mynd: Savnsmynd  
 
 

<div>- Sev ger sum ta&eth; vil &iacute; undirgrundini. Vit hava fingi&eth; eina kunning um &aelig;tlanina, og hana hava vit tiki&eth; til eftirtektar.</div><div><br></div><div>Solei&eth;is sigur Artur Johansen, borgarstj&oacute;ri &iacute; Sj&oacute;var kommunu, um &aelig;tlanina hj&aacute; SEV um at halda fram vi&eth; boringini su&eth;ur til Sand&aacute;, h&oacute;ast felagsskapurin hevur fingi&eth; grei&eth; bo&eth; fr&aacute; Sj&oacute;var kommunu um, at hon ikki gevur loyvi til at taka vatni&eth; &iacute; Sand&aacute; til streymframlei&eth;slu.</div><div><br></div><div><b>Bora ikki upp &iacute; &aacute;nna</b></div><div><br></div><div>Avger&eth;in var&eth; tikin &iacute; kommunust&yacute;rinum fyri einum &aacute;ri s&iacute;&eth;ani, eftir at allir borgararnir &aacute; Selatra&eth; heittu &aacute; kommunust&yacute;ri&eth; um at nokta SEV at taka vatni&eth; &uacute;r &aacute;unum, i&eth; renna gj&oslash;gnum Selatra&eth;ar bygd.&nbsp;Nevndin &iacute; SEV hevur n&uacute; tiki&eth; avger&eth; um at bora su&eth;ur til Sand&aacute; kortini, men ikki at bora upp &iacute; &aacute;nna.&nbsp;</div><div><br></div><div>&Aacute; henda h&aacute;tt f&aacute;a komandi &aelig;ttarli&eth; m&oslash;guleika fyri at velja ein b&iacute;ligan h&aacute;tt at taka avger&eth; um at f&aacute;a eina milli&oacute;n kilowatt av gr&oslash;nari orku um &aacute;ri&eth;, um &aacute;hugin er til tess. Solei&eth;is lj&oacute;&eth;ar grundgevingin hj&aacute; SEV nevndini at br&uacute;ka f&yacute;ra milli&oacute;nir kr&oacute;nur eyka til at bora hesar 600 metrarnar afturat.</div><div><br></div><div><b>Kunna&eth;u frammanundan</b></div><div><br></div><div>Borgarstj&oacute;rin fyri Sj&oacute;var kommunu sigur, at SEV kunna&eth;i kommunust&yacute;ri&eth;, &aacute;&eth;renn &aelig;tlanin var&eth; almannakunngj&oslash;rd t&yacute;sdagin.</div><div><br></div><div>- Vit t&oacute;ku kunningina til eftirtektar, t&iacute; SEV hevur r&aelig;ttin til at gera hetta. Okkara heimild er bert at geva loyvi til at taka vatni&eth; &uacute;r &aacute;nni, og ta&eth; eru ongar &aelig;tlanir um ta&eth; &iacute; hesum umfari, sta&eth;festir Artur Johansen.</div><div><br></div><div>Kommunust&yacute;ri&eth; avgj&oslash;rdi at kunna s&iacute;nar borgarar um hetta &aacute; heimas&iacute;&eth;uni hj&aacute; kommununi. Ongin borgari &iacute; kommununi hevur m&oacute;tm&aelig;lt hesum, sigur borgarstj&oacute;rin.</div>

Nýggjastu sendingar í ÚV
Sunnudag 18. februar
Meg minnist: Bárður Jákupsson (3:4)
77458
Sunnudag 18. februar
Bolero
77706
Sunnudag 18. februar
Upp á tá
77703
Sunnudag 18. februar
Harmonikuløtan
77701
Sunnudag 18. februar
Chorus
77700
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 18. februar
Møti úr Emmaus í Klaksvík
77710
Sunnudag 18. februar
Andaktin
77707
Leygardag 17. februar
Hondbóltur: Kyndil - H71
77693
Leygardag 17. februar
Hondbóltur: VíF - Kyndil
77691
Fríggjadag 16. februar
Lyst 6
77638