Kunnu spara 92 mió. kr. í Marknagili

29.01.2013 - 12:55
Kunnu spara 92 mió. kr. í Marknagili
Landsverk er komið við endaligum tilmæli um skúladepilin í Marknagili. Mælt verður til játta 64 mió. kr. afturat til byggingina
Landsverk mælir til at játta 64 mió. kr. afturat til skúladepilin í Marknagili.
 

<div>Ta&eth; ver&eth;ur ein skerdur sk&uacute;ladepil, sum skal byggjast &iacute; Marknagili. &nbsp;F&oslash;roya st&oslash;rsta byggiverk&aelig;tlan er t&oacute;dna&eth; g&oacute;&eth;ar 2000 fermetrar &iacute; g&oacute;lvv&iacute;dd.&nbsp;</div><div><br></div><div>Landsverk er komi&eth; vi&eth; s&iacute;num endaliga tilm&aelig;li til landsst&yacute;rismannin &iacute; mentam&aacute;lum.&nbsp;Sparingar kunnu fremjast fyri g&oacute;&eth;ar 92 milli&oacute;nir kr&oacute;nur.&nbsp;Kortini ver&eth;a allar funkti&oacute;nir og kr&oslash;v, sum byggiskr&aacute;in tilskilar, var&eth;veittar. Eisini ber til at var&eth;veita artitektoniska hugskoti&eth;, sigur Landsverk &iacute; tilm&aelig;linum.&nbsp;</div><div><br></div><div><b>2.000 fermetrar f&aelig;rri</b></div><div><br></div><div>Tilm&aelig;li umfatar eina r&oslash;&eth; av sparingum.&nbsp;Eitt n&uacute; minkar samla&eth;a g&oacute;lvv&iacute;ddin vi&eth; &aacute; lei&eth; 2000 fermetrum. Hetta merkir millum anna&eth;, at sk&uacute;lastovurnar, sum skuldu vera 69,4 fermetrar, n&uacute; vera 65,5 fermetrar til st&oslash;ddar.&nbsp;</div><div><br></div><div>Samla&eth;a bygningsh&aelig;ddin l&aelig;kkar vi&eth; 3,8 metrum, og 20 prosent av glassfasaduni skal takast burtur og anna&eth; tilfar skal n&yacute;tast &iacute; sta&eth;in - umframt a&eth;rar sparingar.&nbsp;H&oacute;ast Landsverk hevur funni&eth; sparingar fyri 92 milli&oacute;nir kr&oacute;nur, restar framvegis n&oacute;gv &iacute;, t&iacute; sk&uacute;ladepilin gj&oslash;rdist 155 milli&oacute;nir kr&oacute;nur d&yacute;rari enn &aelig;tla&eth;.&nbsp;</div><div><br></div><div>T&iacute; m&aelig;lir Landsverk Mentam&aacute;lar&aacute;&eth;num til at bi&eth;ja um eina meirj&aacute;ttan &aacute; 64 milli&oacute;nir kr&oacute;nur til endam&aacute;li&eth;.&nbsp;</div><div><br></div><div><b>455 mi&oacute;. kr.</b></div><div><br></div><div>M&aelig;lt ver&eth;ur eisini til, at verklagsl&oacute;gin ver&eth;ur broytt samsvarandi, so Landsverk f&aelig;r heimild at br&uacute;ka tilsamans 455 milli&oacute;nir kr&oacute;nur at byggja sk&uacute;ladepilin fyri. Haraftrat skulu a&eth;rar 60 milli&oacute;nir kr&oacute;nur br&uacute;kast til innb&uacute;gv.&nbsp;</div><div><br></div><div>Bj&oslash;rn Kals&oslash;, landsst&yacute;risma&eth;ur, hevur uppl&yacute;st fyri l&oslash;gtinginum, at arbeitt ver&eth;ur vi&eth; at broyta verklagsl&oacute;gin, so j&aacute;ttanin ver&eth;ur h&aelig;kka&eth;.&nbsp;</div><div><br></div><div>Landsst&yacute;risma&eth;urin&nbsp;seg&eth;i vi&eth; &uacute;tvarpi&eth; &iacute; gj&aacute;r, at samgongan &iacute; hesi vikuni fer at vi&eth;gera m&aacute;li&eth; um Marknagilsdepilin, og t&aacute; f&aelig;st at vita, um hann f&aelig;r undirt&oslash;ku &iacute; samgonguni fyri broytingunum.&nbsp;</div><div><br></div><div>Bygginevndin fyri Marknagilsdepilin er kunna&eth; um tilm&aelig;li fr&aacute; Landsverki, og bygginevndin tekur undir vi&eth; broytingunum.&nbsp;</div><div><br></div>

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 22. apríl
Tretivu ár síðan oyggjaleikirnar
93309
Sunnudag 21. apríl
Tónaskaldið Jógvan Telling
93308
Sunnudag 21. apríl
Bolero páskadag 2019
93714
Sunnudag 21. apríl
Hin burturfarni sonurin
93341
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 24. apríl
25 minuttir: Andrias Høgenni
93252
Sunnudag 21. apríl
Ein stór løta
93495
Sunnudag 21. apríl
Andaktin
93717
Sunnudag 21. apríl
Guðstænasta úr Glyvra kirkju
93718
Sunnudag 21. apríl
Flogbóltur: Mjølnir - Fleyr, mansfinala
93706