Kunnu spara 92 mió. kr. í Marknagili

29.01.2013 - 12:55
Kunnu spara 92 mió. kr. í Marknagili
Landsverk er komið við endaligum tilmæli um skúladepilin í Marknagili. Mælt verður til játta 64 mió. kr. afturat til byggingina
Landsverk mælir til at játta 64 mió. kr. afturat til skúladepilin í Marknagili.
 

<div>Ta&eth; ver&eth;ur ein skerdur sk&uacute;ladepil, sum skal byggjast &iacute; Marknagili. &nbsp;F&oslash;roya st&oslash;rsta byggiverk&aelig;tlan er t&oacute;dna&eth; g&oacute;&eth;ar 2000 fermetrar &iacute; g&oacute;lvv&iacute;dd.&nbsp;</div><div><br></div><div>Landsverk er komi&eth; vi&eth; s&iacute;num endaliga tilm&aelig;li til landsst&yacute;rismannin &iacute; mentam&aacute;lum.&nbsp;Sparingar kunnu fremjast fyri g&oacute;&eth;ar 92 milli&oacute;nir kr&oacute;nur.&nbsp;Kortini ver&eth;a allar funkti&oacute;nir og kr&oslash;v, sum byggiskr&aacute;in tilskilar, var&eth;veittar. Eisini ber til at var&eth;veita artitektoniska hugskoti&eth;, sigur Landsverk &iacute; tilm&aelig;linum.&nbsp;</div><div><br></div><div><b>2.000 fermetrar f&aelig;rri</b></div><div><br></div><div>Tilm&aelig;li umfatar eina r&oslash;&eth; av sparingum.&nbsp;Eitt n&uacute; minkar samla&eth;a g&oacute;lvv&iacute;ddin vi&eth; &aacute; lei&eth; 2000 fermetrum. Hetta merkir millum anna&eth;, at sk&uacute;lastovurnar, sum skuldu vera 69,4 fermetrar, n&uacute; vera 65,5 fermetrar til st&oslash;ddar.&nbsp;</div><div><br></div><div>Samla&eth;a bygningsh&aelig;ddin l&aelig;kkar vi&eth; 3,8 metrum, og 20 prosent av glassfasaduni skal takast burtur og anna&eth; tilfar skal n&yacute;tast &iacute; sta&eth;in - umframt a&eth;rar sparingar.&nbsp;H&oacute;ast Landsverk hevur funni&eth; sparingar fyri 92 milli&oacute;nir kr&oacute;nur, restar framvegis n&oacute;gv &iacute;, t&iacute; sk&uacute;ladepilin gj&oslash;rdist 155 milli&oacute;nir kr&oacute;nur d&yacute;rari enn &aelig;tla&eth;.&nbsp;</div><div><br></div><div>T&iacute; m&aelig;lir Landsverk Mentam&aacute;lar&aacute;&eth;num til at bi&eth;ja um eina meirj&aacute;ttan &aacute; 64 milli&oacute;nir kr&oacute;nur til endam&aacute;li&eth;.&nbsp;</div><div><br></div><div><b>455 mi&oacute;. kr.</b></div><div><br></div><div>M&aelig;lt ver&eth;ur eisini til, at verklagsl&oacute;gin ver&eth;ur broytt samsvarandi, so Landsverk f&aelig;r heimild at br&uacute;ka tilsamans 455 milli&oacute;nir kr&oacute;nur at byggja sk&uacute;ladepilin fyri. Haraftrat skulu a&eth;rar 60 milli&oacute;nir kr&oacute;nur br&uacute;kast til innb&uacute;gv.&nbsp;</div><div><br></div><div>Bj&oslash;rn Kals&oslash;, landsst&yacute;risma&eth;ur, hevur uppl&yacute;st fyri l&oslash;gtinginum, at arbeitt ver&eth;ur vi&eth; at broyta verklagsl&oacute;gin, so j&aacute;ttanin ver&eth;ur h&aelig;kka&eth;.&nbsp;</div><div><br></div><div>Landsst&yacute;risma&eth;urin&nbsp;seg&eth;i vi&eth; &uacute;tvarpi&eth; &iacute; gj&aacute;r, at samgongan &iacute; hesi vikuni fer at vi&eth;gera m&aacute;li&eth; um Marknagilsdepilin, og t&aacute; f&aelig;st at vita, um hann f&aelig;r undirt&oslash;ku &iacute; samgonguni fyri broytingunum.&nbsp;</div><div><br></div><div>Bygginevndin fyri Marknagilsdepilin er kunna&eth; um tilm&aelig;li fr&aacute; Landsverki, og bygginevndin tekur undir vi&eth; broytingunum.&nbsp;</div><div><br></div>

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Leygardag 17. august
Úr Fámjin til Trongisvágs (2:3)
97730
Fríggjadag 16. august
"Kveik Ung" verkstova
97734
Nýggjastu sendingar í SV
Fríggjadag 16. august
Andglettur - Sambandsflokkurin
97745
Hósdag 15. august
Andglettur - Fólkaflokkurin
97701
Mikudag 14. august
Val kring landið - Vágar
97665
Mikudag 14. august
Úr savninum: Frætt & fregnað (6:11)
20257
Mikudag 7. august
Úr savninum: Frætt & fregnað (5:11)
16490