Spyr løgmann um avgerðir hjá Umboðsmanninum

bannari
02.12.2014 - 10:33
AktueltPolitikkur
Spyr løgmann um avgerðir hjá Umboðsmanninum
Kristina Háfoss, tingkvinna, heldur, at málið um vantandi innlit í CIP-sáttmálan undirgrevur álitið á landsins leiðslu og fyrisiting
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Kristina Háfoss, tingkvinna í Tjóðveldi, vil nú hava at vita frá Kaj Leo Holm Johannesen, løgmanni, um landsins fyrisiting skal fylgja teimum avgerðum, sum Løgtingsins Umboðsmaður tekur. Hon spyr, um løgmaður heldur tað vera rætt, at landsstýrisfólk senda avgerðir hjá Umboðsmanninum til hoyringar hjá øðrum aðalráðum, privatum feløgum og ráðgeving uttan fyri egnu fyristing.

Kristina Háfoss spyr eisini, um Løgmansskrivstovan - nú málið er sent Løgmansskrivstovuni til hoyringar - fer at mæla landsstýrismanninum í fíggjarmálum til at veita mest møguligt innlit í sáttmálan millum landsstýrið og CIP. 

Meiri enn óvanligt

Kristina Háfoss sigur, at hóast niðurstøðan hjá Umboðsmanninum er greið, hevur Fíggjarmálaráðið sent niðurstøðuna til hoyringar hjá fleiri pørtum - hjá Løgmansskrivstovuni, CIP og danska professaranum, Karsten revsbech. Hetta má sigast at vera meira enn óvanligt, sigur Kristina Háfoss. 

Síðani er danski professarin komin við ráðum til landsstýrið um, hvussu sleppast kann undan at fylgja niðurstøðuni hjá Umboðsmanninum.

Eftir standa tingfólk og Føroya fólk við fleiri spurningum enn svarum, og samstundis undirgrevur hetta í stóran mun álitið á landsins leiðslu og fyrisiting, sigur Kristina Háfoss í viðmerkingunum til grein 52 fyrispurningin, sum løgmaður skal svara skrivliga. 

Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Fríggjadag 16. mars
Lyst 10
78794
Fríggjadag 16. mars
FMA 2018: Son of fortune
78770
Fríggjadag 16. mars
FMA 2018: Tarira
78769
Fríggjadag 16. mars
FMA 2018: Ólavur á Váli
78767
Fríggjadag 16. mars
FMA 2018; Lea Kampmann
78766