Kæran viðgjørd: Ljósmøðurnar fáa ikki viðhald

16.07.2017 - 10:06
AktueltHeilsa
Kæran viðgjørd: Ljósmøðurnar fáa ikki viðhald
Ljósmøðurnar fingu ikki viðhald í kæruni móti stjóranum og leiðsluni á Landssjúkrahúsinum
Føðideildin. Lukkuligasta stað á jørð fyri summi, ótolandi arbeiðsstað fyri onnur
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Í samlaðu niðurstøðuni til kæruna, ið var 23 síður, sigur Heilsumálaráðið, at talan er um sera ymisk viðurskifti, sum tað verður kært um, har tað í nøkrum førum er torført ella ógjørligt hjá HIMR at koma við einari greiðari niðurstøðu.

Samstundis, er tað heldur ikki møguligt at koma við eini samlaðari niðurstøðu, sum er eintýdd.

Skeivur móttakari

Partarnir av kæruni eru um sáttmálarbrot, og her sigur Heilsumálaráðið seg ikki vera rættan kærumynduleika, men at um ljósmøðurnar á Landssjúkrahúsinum meta, at stjórnin hevur framt áhaldandi sáttmálabrot, eiga tær at fara til Ljósmøðrafelag Føroya, sum kann taka tað upp við sáttmálapartin, sum í hesum føri er Fíggjarmálaráðið, ella felagið leggur kærurit beinleiðis fyri Fasta Gerðarrætt til støðutakan. 

Ljósmøðurnar kærdu eisni um samstarvstrupulleikar við leiðslu og fakbólkar, og her sigur Heilsumálaráðið seg fara at heita á stjórnina á Landsjúkrahúsinum um at gera alt fyri at avbjóðandi samstarvstrupulleikarnir verða loystir beinanvegin.

Ljósmøðurnar sendu kæruna hálvan apríl.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 25. september
3-2
Mánadag 25. september
Andaktin
Sunnudag 24. september
Møti úr Bethel í Vági
Mánadag 18. september
3-2
Mánadag 18. september
Andaktin