Kanna Scandinavian Star av nýggjum

19.09.2017 - 08:37
AktueltÚtheimurin
Kanna Scandinavian Star av nýggjum
Danski Eindarlistin heldur, at nýggjar upplýsingar eru komnar fram, tí eigararnir tvífaldaðu tryggingarvirðið stutt undan eldinum
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Danski Eindarlitsin vil hava myndugleikarnar at kanna málið um ferjuna, Scandinavian Star, einaferð aftrat. 159 fólk doyðu umborð á Svandinavian Star í apríl í 1990, tá eldur kom í skipið, sum var á veg úr Oslo til Frederikshavn. Flokkurin vil hava løgmálaráðharran, Søren Pape, at greiða frá, hvat stjórnin ætlar at gera við ognar og tryggingarviðurskiftini hjá skipinum. Tað hendir eftir, at Politiken hevur avdúkað, at felagið sum átti skipið, fekk tryggingarupphæddina tvífaldaða, uttan at tryggingarfelagið kannaði, um skipið var so nógv vert. Sambært Politiken, bóðu eigararnir tryggingarfelagið um at hækka tryggingina upp í 24 milliónir dollarar, sum var tvær ferðir meir enn tryggingarupphæddin sum skipið varð tryggjað fyri í einum øðrum felag. Og tryggingarfelagið, Fjerde Sø, hækkaði upphæddina, uttan at kanna, hvussu nógv skipið var vert. Blaðið skrivar, at maðurin sum stóð fyri at tryggja skipið, hevur sagt norsku løgregluni, at hann ikki kannaði skipið, tí hann metti, at felagið sum átti skipið, kendi betri til virðið á skipinum. Norsku myndugleikarnir settu í 2014 nýggja kanning í verk av hendingini við Scandinavian Star, men arbeiðið steðgaði í 2016, tí einki nýtt kom fram í málinum. Ætlanin var annars, at kanningin skuldi fáa greiðu á, hví fleiri eldar vóru umborð á skipinum, og um talan var um tryggingarsvik. Tað sum maðurin, ið tryggjaði skipið, segði norsku løgregluni, sást ikki aftur í frágreiðingini sum norska løgreglan gjørdi í 2016, tá málið varð slept.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Leygardag 16. desember
ALSO: Bjóðið vinmanninum við!
75612
Leygardag 16. desember
Morgunlestur leygardagur 16.desember 2017
75338
Fríggjadag 15. desember
Jazzofonin 13. desember 2017
75580
Fríggjadag 15. desember
Mjørkadalsbygningurin er ein arkitektonisk perla
75541
Nýggjastu sendingar í SV
Hósdag 14. desember
Koba & Vatnhamar II (4:4)
75534
Mikudag 13. desember
25 minuttir: Ronnie Midjord
74873
Sunnudag 10. desember
Andaktin
75323
Sunnudag 10. desember
Møti úr Ebenezer í Havn
75324
Hósdag 7. desember
Millum himmal og helviti
75220