Visit Faroe Islands mennast

bannari
28.09.2017 - 17:23
AktueltPolitikkur
Visit Faroe Islands mennast
Menningareindin byrjar um ársskiftið
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Menningareind verður nú sett á stovn í Visit Faroe Islands. Í uppskotinum til fíggjarlóg fyri 2018 eru játtaðar slakar 4.5 mió. kr. til menningareindina, upplýsir Uttanríkis- og Vinnumálaráðið. -Føroyska ferðavinnan er á einum vegamóti. Marknaðarføringin av Føroyum sum ferðamál hevur givið úrslit. Um verandi gongd heldur fram, kann ferðavinnan gerast ein berandi vinna undir búskapinum, og skapa størv og inntøkur eisini í útjaðaranum,” sigur Poul Michelsen, landsstýrismaður. -Men skal gongdin halda fram og ferðavinnan verða burðardygg, mugu vit verða betri fyrireikað at taka móti vaksandi talinum av ferðafólki. Vit skulu hava fleiri og betri tilboð til ferðafólkini, ikki minst úti um landið. Neyðugt er somuleiðis at skipa ferðavinnuna betri fyri at verja náttúruna, sum er grundarlagið undir ferðavinnuni, sigur landsstýrismaðurin. Sum liður í skipanini av menningareindini hevur Uttanríkis- og vinnumálaráðið sent lógaruppskot um broyting í løgtingslógini um Visit Faroe Islands til hoyringar. Í lógaruppskotinum verður verandi stuðulsskipan til ferðavinnuna umskipað. Stuðulsjáttanirnar til økisferðavinnufeløgini og marknaðarføring uttanlands verða umskipaðar til eina stuðulspulju, sum fyritøkur, kommunur og kunningarstovur kunnu søkja úr. Menningareindin kemur at umsita stuðulspuljuna. Samstundis hækkar stuðulsjáttanin úr 2 mió. kr. uppí 4.5 mió. kr. Miðað verður eftir, at stuðulsjáttanin skal vaksa uppí 7 mió. kr. í 2019. Neyðugt er eisini at umskipa stuðulskipanirnar, tí verandi skipan munar ov lítið sum er, og kemur ikki í nóg stóran mun øllum økjum í landinum til gagns, sigur Poul Michelsen.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Leygardag 21. apríl
- Gagnar sannleikin nøkrum?
80099
Leygardag 21. apríl
Morgunlestur leygardagur 21. apríl 2018
79724
Fríggjadag 20. apríl
Morgunlestur fríggjadagur 20. apríl 2018
79723
Nýggjastu sendingar í SV
Fríggjadag 20. apríl
Lyst 14
79977
Hósdag 19. apríl
Gud signi Føroyar 6:6
79994
Mikudag 18. apríl
25 minuttir: Bára Silvansdóttir
79974
Mánadag 16. apríl
3-2
79896
Sunnudag 15. apríl
Møti úr Oasuni í Hoyvík
79843