Hert marknaeftirlit í Kastrup - longri bíðirøðir

07.10.2017 - 15:27
AktueltSamfelag
Hert marknaeftirlit í Kastrup - longri bíðirøðir
Nýggjar ES reglur krevja, at passini hjá øllum, ið ferðast til eitt land uttan fyri Schengen-økið, skulu kannast.
 
 

Skalt tú ferðast til Onglands, USA, Turkaland ella Thailand umvegis flogvøllin í Kastrup, so mást tú møguliga brynja teg við tolið. Tí nú verða bíðirøðirnar væntandi eitt sindur longri enn vanligt á flogvøllinum.

Í dag setti danska løgreglan í gildið eitt nýtt og hert marknaeftirlit á flogvøllinum í Kastrup. Eftirlitið er galdandi fyri tey ferðandi, sum skulu flúgva til eitt land, ið ikki er við í Schengen-samstarvinum. Nýggja eftirlitið hevur við sær, at passini hjá øllum, ið skulu til eitt land uttan fyri Schengen, skulu kannast. 

Higartil hevur tað bert verið krav, at nøkur pass skulu kannast. Lógarbroytingin hevur væntandi við sær longri bíðirøðir, sigur Kasper Hyllested, tíðindatalsfólk á flogvøllinum í Kastrup við TV 2. Skalt tú ferðast til eitt land uttan fyri Schengen kann bíðitíðin gerast ein hálvan tíma longri, men bert, tá nógv fólk ferðast. Og kemur tú heim til Danmarkar úr einum landi uttanfyri Schengen, kann bíðitíðin gerast ein heilan tíma longri, sigur Kasper Hyllested við TV 2.

Tað eru nýggjar ES-regglur, sum hava við sær herda eftirlitið. Endamálið er at styrkja uttaru landamørkini hjá ES og tryggleikan í ES. Herda eftirlitið gevur eisini løgregluni enn betri møguleikar at basa skipaðum kriminalitet og kriminaliteti sum ferðast um landamørk, skrivar løgreglan á Twitter, og sigur Kasper Hyllested.

Umleið 30 milliónir ferðafólk ferðast umvegis flogvøllin í Kastrup um árið, og umleið fjórði hvør ferðast út úr Schengen-økinum. Tí skulu umleið 8 milliónir pass nú kannast um árið. 

Nýggjastu sendingar í ÚV
Fríggjadag 17. august
Morgunlestur fríggjadagin 17. august 2018
82948
Hósdag 16. august
Summartímin hósdagin 16. august
84299
Hósdag 16. august
Trimpil (2-3:5)
83672
Hósdag 16. august
Summartímin mikudagin 15. august
84287
Hósdag 16. august
Morgunlestur hósdagin 16. august 2018
82950
Nýggjastu sendingar í SV