Miðflokkurin tikið seg úr samráðingunum

22.11.2017 - 01:00
Aktuelt
Miðflokkurin tikið seg úr samráðingunum
Bill Justinussen boðar frá á sínum facebook-vanga, at Miðflokkurin hevur tikið seg úr samráðingunum við samgonguna um møguligt samstarv
 
 

Stevið hjá samgonguni millum Javnaðarflokkin, Tjóðveldi og Framsókn hevur verið tungt. Ilt hevur verið at funnið semju um stór politisk mál - eitt nú fiskivinnunýskipanina.

Tað eru serliga tinglimirnir úr Javnaðarflokkinum Bjarni Hammer og Kristin Michelsen, ið hava verið tungir at dansað við. Teir báðir taka ikki undir við fiskivinnunýskipanini, soleiðis sum hon sær út nú. Formenninir í samgonguni hava tí roynt at funnið aðrar loysnir, har teir seinastu tíðina hava samráðst við Jenisi av Rana og Bill Justinunssen úr Miðflokkinum. 

- Vit í Miðflokkinum hava eftirmett samráðingarfundin og eru samd um at boða Akseli V. Johannesen, løgmanni, frá, at grundarlag er ikki fyri at halda fram, og at tað sostatt ikki verður nøkur nýggj samgonga skipað við Miðflokkin, sigur Jenis a Rana við In.fo.

Miðflokkurin kravdi eisini nógv frá samgonguni, um teir skuldu gerast ein partur av henni. Eitt nú ynsktu teir at broyta grundleggjandi viðurskifti í fiskivinnunýskipanini, har teir vildu hækka anti-trust markið, og harafturat vóru teir ikki so heitir fyri uppboðssølu. Eisini vildu teir seta sítt fingramerki á stjórnarskipanaruppskotið, har teir vildu, at ófødda barnið skuldi verða vart í uppskotinum. Broytingin av hjúnabandslógini vildu teir eisini hava út til fólkaatkvøðu. 

Hesi ynski hava víst seg at verið ov langt frá tí, sum samgongan vil, og tískil slitnaðu samráðingarnar í nátt. Samgongan er enn ikki heilskapað. Hon manglar enn tinglimir afturat sær, soleiðis hon fær talt upp í 17, tá fleiri av teimum stóru málunum hjá samgonguni, so sum fiskivinnunýskipanin, skulu atkvøðast um.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Sunnudag 23. september
Meg minnist: Jákup Mikal Mikkelsen (2:2)
85431
Sunnudag 23. september
Guðstænasta í Haldórsvíkar kirkju
85660
Sunnudag 23. september
Einsamallur úti á opnum havi
85609
Leygardag 22. september
Morgunlestur leygardagur 22. september 2018
85416
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 23. september
Andaktin
85659
Týsdag 18. september
25 minuttir: Todi Jónsson
85504
Mánadag 17. september
3-2
85464
Sunnudag 16. september
Guðstænasta úr Vesturkirkjuni
85398
Leygardag 15. september
Andaktin
85382