Miðflokkurin tikið seg úr samráðingunum

22.11.2017 - 01:00
Aktuelt
Miðflokkurin tikið seg úr samráðingunum
Bill Justinussen boðar frá á sínum facebook-vanga, at Miðflokkurin hevur tikið seg úr samráðingunum við samgonguna um møguligt samstarv
 
 

Stevið hjá samgonguni millum Javnaðarflokkin, Tjóðveldi og Framsókn hevur verið tungt. Ilt hevur verið at funnið semju um stór politisk mál - eitt nú fiskivinnunýskipanina.

Tað eru serliga tinglimirnir úr Javnaðarflokkinum Bjarni Hammer og Kristin Michelsen, ið hava verið tungir at dansað við. Teir báðir taka ikki undir við fiskivinnunýskipanini, soleiðis sum hon sær út nú. Formenninir í samgonguni hava tí roynt at funnið aðrar loysnir, har teir seinastu tíðina hava samráðst við Jenisi av Rana og Bill Justinunssen úr Miðflokkinum. 

- Vit í Miðflokkinum hava eftirmett samráðingarfundin og eru samd um at boða Akseli V. Johannesen, løgmanni, frá, at grundarlag er ikki fyri at halda fram, og at tað sostatt ikki verður nøkur nýggj samgonga skipað við Miðflokkin, sigur Jenis a Rana við In.fo.

Miðflokkurin kravdi eisini nógv frá samgonguni, um teir skuldu gerast ein partur av henni. Eitt nú ynsktu teir at broyta grundleggjandi viðurskifti í fiskivinnunýskipanini, har teir vildu hækka anti-trust markið, og harafturat vóru teir ikki so heitir fyri uppboðssølu. Eisini vildu teir seta sítt fingramerki á stjórnarskipanaruppskotið, har teir vildu, at ófødda barnið skuldi verða vart í uppskotinum. Broytingin av hjúnabandslógini vildu teir eisini hava út til fólkaatkvøðu. 

Hesi ynski hava víst seg at verið ov langt frá tí, sum samgongan vil, og tískil slitnaðu samráðingarnar í nátt. Samgongan er enn ikki heilskapað. Hon manglar enn tinglimir afturat sær, soleiðis hon fær talt upp í 17, tá fleiri av teimum stóru málunum hjá samgonguni, so sum fiskivinnunýskipanin, skulu atkvøðast um.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Fríggjadag 20. juli
Summartímin hósdagin 19. juli
83505
Fríggjadag 20. juli
Útsýni (3:5)
83494
Fríggjadag 20. juli
Morgunlestur fríggjadagin 20. juli 2018
82860
Nýggjastu sendingar í SV
Leygardag 14. juli
Video: Vestanstevna 2018, 10mf
83337
Leygardag 14. juli
Video: Vestanstevna 2018, 5mf kvinnur
83336
Leygardag 14. juli
Video: Vestanstevna 2018, 8mf
83335
Leygardag 14. juli
Video: Vestanstevna 2018, 6mf menn
83334
Leygardag 14. juli
Video: Vestanstevna 2018, 5mf dreingir
83333