Ongar ábendingar um atkvøður

bannari
08.12.2017 - 12:50
AktueltPolitikkur
Ongar ábendingar um atkvøður
Løgtingið umrøður við aðru viðgerð fiskivinnunýskipanina, men enn veit eingin hvussu støðan verður, tá atkvøðast skal um uppskotið
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Tingfundurin í morgun byrjaði ikki fyrr enn næstan ein tíma seinni enn ætlað. Orsøkin var ikki ósemja um fiskivinnunýskipanina, men veðrið og koyrilíkindini tarnaðu tingfólkum at koma til arbeiðis.

Andstøðan mælir frá at samtykkja uppskotið, men líkt er til, at Kristin MIchelsen, sum fór av landinum í morgun, hevur klearað við onkran tinglim í andstøðuni. Hetta merkir at ein samgongulimir, sum ætlar at atkvøða ja, ger eina avtalu við ein andstøðulim, sum ætlar at atkvøða nei. 

Ivasamt um atkvøður hjá samgongulimum

Semja er heldur ikki í Framsókn um uppskotið, sum tað er orðað nú, og Hanna Jensen, tingkvinna hjá Framsókn, segði við in.fo fyri løtu síðani, at hon ikki vil siga, hvussu hon fer at atkvøða.

Poul Michelsen, formaður í Framsókn, segði fyrr í morgun, at flokkurin fer at fylgja gongdini í dag og kanna, hvat talan er um. Og skulu broytingar gerast, so mugu tær gerast millum aðru og triðju viðgerð, segði hann.

Eingin Kristin 

Rógvi Olavson var staddur í løgtinginum fyrrapart, og hann segði við útvarpið at samgongan ikki er heilt fullmannað. 16 fólk eru stødd í Løgtinginum, sum væntandi atkvøða ja til uppskotið um fiskivinnunýskipan. 

- Tað letur upp fyri, at andstøðan rýmir av tingfundinum áðrenn atkvøðugreiðsluna seinni í dag ella í kvøld. Tað kann andstøðan gera. Eg hoyrdi eitt andstøðufólk siga, at hann ætlaði ikki at gera hetta, tí tað fór at útseta pínuna, sum hann orðaði seg, segði Rógvi Olavsson. 

Hendir tað, at andstøðan rýmir úr tingfundinum, so verður atkvøðugreiðslan útsett, tí tað skulu vera 17 tinglimir til staðar, um ein atkvøðugreiðsla skal fara fram. Tá Kristin Michelsen ikki er til staðar, eru bara 16 fólk eftir, um andstøðan rýmir.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Hósdag 19. apríl
Áðrenn Elvis - 190418
80009
Hósdag 19. apríl
Morgunlestur hósdagur 19. apríl 2018
79722
Mikudag 18. apríl
Útlendskur ognarlutur í fiskivinnuni
79964
Mikudag 18. apríl
Jazzofonin 18 apríl 2018
79986
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 18. apríl
25 minuttir: Bára Silvansdóttir
79974
Mánadag 16. apríl
3-2
79896
Sunnudag 15. apríl
Møti úr Oasuni í Hoyvík
79843
Sunnudag 15. apríl
Andaktin
79841
Fríggjadag 13. apríl
Lyst 13
79784