Føroysk postsøga á uppboðssølu í Týsklandi

10.03.2018 - 14:08
AktueltSamfelag
Føroysk postsøga á uppboðssølu í Týsklandi
21. mars verður eitt týdningarmikið og spennandi savn, sum við brævbjálvum skjalprógvar elsta skrivliga samskiftið í Føroyum, selt á uppboðssølu
Føroysk postsøga á uppboðssølu í Wiesbaden í Týsklandi
Mynd: © Posta  
 
 

Postsøga er eitt frítíðarítriv, sum er væl betur umtókt enn flestu fólk geva sær far um. Tað er eitt ítriv, sum fólk við áhuga fyri samskiftismenningini ella søgu sum heild, eru sera upptikin av. Milliónir av fólki kring knøttin kunnu við hesum ítrivi “ferðast gjøgnum søguna”. Hetta skrivar frímerkjadeildin hjá Posta í tíðindaskrivi.

Hetta serstaka savn hevur Geoffrey Noer úr Kalifornia, sum eitt skifti búði í Føroyum og gjørdist føroyavinur, savnað. Savnið er mett til at hava eitt virði á 5 mió. krónur og verður selt á uppboðssølu í Wiesbaden í Týsklandi. Við í savninum hjá Noer er elsta bræv sent úr Føroyum, elsta bræv sent innanoyggja í Føroyum og elsta bræv sent til Føroya.

Savnið skjalprógvar eisini hvussu føroysk posthús fóru at prenta yvir frímerki, tá frímerkjatrot var og hvussu postsambandið var undir øðrum heimsbardaga.

Savnið hjá Geoffrey Noer hevur vunnið størstu atljóða virðislønir í framsýningum og kappingum. Heinrich Koehler hevur eisini givið út bók um hetta serstaka savn. Bókin ber heitið “Faroe Islands – Postal History 1751-1948 – The Geoffrey Noer Collection”.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Hósdag 22. mars
Áðrenn Elvis - 150318
79006
Hósdag 22. mars
Morgunlestur hósdagur 22. mars 2018
78724
Mikudag 21. mars
Opera á føroyskum
78974
Nýggjastu sendingar í SV
Hósdag 22. mars
Krígsbørnini 2:2
79011
Mikudag 21. mars
25 minuttir: Astrið Foldarskarð
78733
Mánadag 19. mars
3-2
78889
Sunnudag 18. mars
Guðstænasta úr Adventistakirkjuni
78826