Føroysk postsøga á uppboðssølu í Týsklandi

10.03.2018 - 14:08
AktueltSamfelag
Føroysk postsøga á uppboðssølu í Týsklandi
21. mars verður eitt týdningarmikið og spennandi savn, sum við brævbjálvum skjalprógvar elsta skrivliga samskiftið í Føroyum, selt á uppboðssølu
Føroysk postsøga á uppboðssølu í Wiesbaden í Týsklandi
Mynd: © Posta  
 
 

Postsøga er eitt frítíðarítriv, sum er væl betur umtókt enn flestu fólk geva sær far um. Tað er eitt ítriv, sum fólk við áhuga fyri samskiftismenningini ella søgu sum heild, eru sera upptikin av. Milliónir av fólki kring knøttin kunnu við hesum ítrivi “ferðast gjøgnum søguna”. Hetta skrivar frímerkjadeildin hjá Posta í tíðindaskrivi.

Hetta serstaka savn hevur Geoffrey Noer úr Kalifornia, sum eitt skifti búði í Føroyum og gjørdist føroyavinur, savnað. Savnið er mett til at hava eitt virði á 5 mió. krónur og verður selt á uppboðssølu í Wiesbaden í Týsklandi. Við í savninum hjá Noer er elsta bræv sent úr Føroyum, elsta bræv sent innanoyggja í Føroyum og elsta bræv sent til Føroya.

Savnið skjalprógvar eisini hvussu føroysk posthús fóru at prenta yvir frímerki, tá frímerkjatrot var og hvussu postsambandið var undir øðrum heimsbardaga.

Savnið hjá Geoffrey Noer hevur vunnið størstu atljóða virðislønir í framsýningum og kappingum. Heinrich Koehler hevur eisini givið út bók um hetta serstaka savn. Bókin ber heitið “Faroe Islands – Postal History 1751-1948 – The Geoffrey Noer Collection”.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 18. juni
Fremmand í Århus
82045
Mánadag 18. juni
HM tíðindi 18. juni 2018
82029
Mánadag 18. juni
Blomstrut skjúrta skal til
82026
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 18. juni
3-2
82062
Mánadag 18. juni
Blank 7
81786
Sunnudag 17. juni
Andaktin
81999
Sunnudag 17. juni
Guðstænasta úr Dómkirkjuni
81994
Leygardag 16. juni
Video: Eystanstevna, 8mf
81982