Arbeiðið var ikki nóg væl skipað

15.11.2018 - 12:34
AktueltSamfelag
Arbeiðið var ikki nóg væl skipað
Arbeiðs- og Brunaeftirlitið er liðugt at viðgera hendingina á Varðanum Pelagic, har ein maður fekk ein betongklossa omanyvir seg tann 29. mai í ár
 
 

Suðuroyar Betongsaging hevur fingið sektaruppskot - upp á 10.000 krónur. Arbeiðs- og Brunaeftirlitið er liðugt at viðgera hendingina á Varðanum Pelagic, har ein maður fekk ein betongklossa omanyvir seg og kom álvarsliga vandastøðu á Varðanum Pelagic tann 29. mai í ár.

Fyriskipanin og stýringin av arbeiðinum var ikki nøktandi, tá ein maðr fekk ein betongklossa á seg, og hetta var orsøk til, at starvsfólkið kom í eina álvarsliga vandastøðu. Tað er niðurstøðan hjá Arbeiðs- og Brunaeftirlitinum eftir hendingina á Varðanum Pelagiv tann 29 mai í ár.

Sambært lógini um arbeiðsumhvørvið skal arbeiðið í øllum lutum skipast soleiðis, at tað kann útinnast trygdarliga og heilsuliga forsvarligt út frá eini meting av teimum umstøðum í arbeiðsumhvørvinum, sum kann hava ávirkan á likamligu ella sálarligu heilsuna, skrivar Arbeiðs- og Brunaeftirlitið, sum staðfestir, at Suðuroyar Betongsaging ikki hevur hildið sínar skyuldur sum arbeiðsgevari í mun til nevndu áseting. 

Í niðurstøðuni stendur:   

"Arbeiðs - og Brunaeftirlitið metir, at arbeiðið var ikki nóg væl lagt til rættis og at tað var hugsað ov lítið um, hvussu tungur betongklossin var. Klossin átti at verið tikin niður í fleiri smærri pettum, serliga við atlitið til, at eingin lyftiútgerð varð nýutt til uppgávuna"

Suðuroyar Betongsagin, hevur fingið eitt sektaruppskot frá Arbeiðs- og Brunaeftirlitinum uppá 10.000 krónur. 
Tekur Suðuroyar Betongasagin ikki við sektaruppskotinum, verður málið koyrt til løgregluna. 

Arbeiðseftirlitið hevur trý onnur mál, sum ikki eru liðugt avgreidd.

Tað snýr seg um vanlukkuna á Varðanum Pelagic 21. juni, har ein maður var áðrendur av eini lyftu og doyði. Arbeiðsgevari var MTV Byggivirkið. Hetta málið er ikki liðugt viðgjørt - orsøkin er millum annað, at løgreglan skal kanna nøkur viðurskifti aftrat, áðrenn frágreiðingin kann skrivast, sigur Leivur Persson, stjóri á Arbeiðseftirlitinum.

29. december í 2017 fekk ein maður armin fastan í eina maskinu hjá Bakkafrost - eisini í hesum málinum mangla nakrar kanningar hjá løgregluni, men frágreiðingin er ávegis, sambært stjóranum í Arbeiðs- og Brunaeftirlitinum. 

Fjórða málið, sum Arbeiðseftirlitið viðgerð, er hendingin, tá ein maður varð yvirkoyrdur av einum trukki á Kósini tann 14. juni í ár. Tann frágreiðingin er ikki skrivað enn, men kanningararbeiðið er gjørt, sigur stjórin á Arbeiðseftirlitinum, sum væntar, at frágreiðingin verður liðug um eini tvær vikur. 
 

Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 18. februar
Norðurljóð 18.februar 2019
91366
Mánadag 18. februar
Góðan morgun Føroyar 140219
91339
Mánadag 18. februar
Morgunlestur mánadagur 18. februar 2019
90855
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 18. februar
AdAdam & Eva (3:8)
91271
Mánadag 18. februar
Kotan til kærleika (5:8)
90505
Mánadag 18. februar
Petra skal eiga (1:8)
91267
Mánadag 18. februar
Superheilar - Peter Lund Madsen (3:3)
91264
Mánadag 18. februar
3-2
91375