Ósamd um umhvørviskós

11.02.2019 - 11:30
AktueltPolitikkur
Ósamd um umhvørviskós
Ein útsøgn hjá Jacobi Vestergaard festi um vikuskiftið eld í eitt innanhýsis, men alment kjak um umhvørvispolitisku kósina hjá Fólkaflokkinum
Útsøgnin hjá Vestergaard elvdi til alment orðaskifti millum prominent fólkafloksfólk um vikuskiftið
 

Jacob Vestergaard, tingmaður, var í in.fo endurgivin fyri at siga, at "føroyingar skulu gera tað, sum loysir seg best fyri Føroyar, uttan at hugsa um umhvørvið. Og tí skulu vit sjálvsagt eisini gera grønar orkuskipanir, har tað er bíligari enn at brenna olju, men er tað bíligari at brenna olju, skulu vit tað"

Sjónarmiðið hjá Vestergaard fekk fleiri fólk í Fólkaflokkinum til knappaborðið, m.a. Hanus Samró, Jákup Mikkelsen, Bjarna Djurholm, Gunnvá við Keldu og Anniku Olsen, ið var landsstýriskvinna við umhvørvismálum, tá ið umhvørvispolikkur Føroya var samtyktur, og samtykt var miðvíst at minka útlátið. Annika Olsen mælir til at víðka umhvørvispolitikkin við einum forboði móti plasti í 2030. 

"Hetta er gott fyri umhvørvið og fyri okkara umdømi úti i heimi sum fiskivinnutjóð og ferðamannaland. Virðing fyri umhvørvinum og búskapur ganga hond i hond og kemur at gera tad i framtíðini, tí brúkarin setir krøv um hetta." skrivar borgarstjórin í Tórshavnar kommunu. ''

 

Viðurkennir veðurlagsbroytingar, men...

Vestergaard sjálvur útdýpar sjónarmiðið hjá sær á facebook seint gjárkvøldið:

"Eg viðurkenni, at veðurlagsbroytingar eru veruligar, og nógv bendir á at tær eru mannaskaptar. Og eg viðurkenni eisini, at veðurlagsbroytingar kunnu ikki steðgast fullkomuliga, men um heimsins lond veruliga taka seg saman innan fá ár og finna alternativar orkuloysnir, ið ikki forða londum í at mennast, so kunnu veðurlagsbroytingarnar avmarkast. Men eg veit eisini, at tað føroyska útlátið av CO2 spælir ongan leiklut. Tað er bara ein dukkufretur í hesum sambandi, og tí vil eg halda fast við, at vit í Føroyum skulu ikki skræða okkum sundur og leggja byrðar á vinnu og fólk, til tess at minka okkara frammanundan lítla og týdningarleysa útlát." 


 

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Fríggjadag 22. november
Pressan: Skyldan hjá miðlum at ummæla
101327
Fríggjadag 22. november
Góðan morgun, Føroyar 22. november 2019
101326
Fríggjadag 22. november
Morgunlesturin fríggjamorgunin 22. november 2019
101176
Hósdag 21. november
Breddin
101309
Hósdag 21. november
Nón - 21. november 2019
101307
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 17. november
Møti úr Vón í Skopun
101160
Leygardag 16. november
Andakt við Jørgen Andreasen
101148
Mánadag 11. november
3-2
100936