»Føroyar í Grønlandi«

bannari
27.12.2006 - 19:00
Annað
»Føroyar í Grønlandi«
 
 

Tak niður

Við sær høvdu teir ikki bara allan mat og útgerð. Føroysk bátasløg úr ymsum bygdum høvdu sína egnu bygdamentan við sær.Tí gjørdust plássini hvør í sínum lagi ein lítil útgáva av Føroyum, har Drelnes og Eystnes lógu lið um lið og Sandoyggin lá eitthanagleiv frá Miðvágsvíkini.

Men hvussu livdu bygdaløgini í oyðimørkini? Hvussu var samskiftiðvið tey kæru heima?Hvussu var tað hjá eini familju, at hava eitt heim í Føroyum og eitt í Ravnoynni? Og hvørjar fyrireikingar skuldu gerast, tá partar av Føroyum skuldu flytast til Grønlands á hvørjum ári?

Samrøður eru við millum onnur Jens Eli Ellefsen, Miðvágur. Jóan Hendrik Zachariassen, Sørvágur. Sommer Winther, Skopun. Hentzar Grástein, Haldarsvík. Martin Ejdesgaard, Tvøroyri. Ísak B. Jacobsen og Honnu í Loft Jacobsen, Sørvágur, móðir Ísaks.

Høgni Hoydal og Bjarnheðin í Hoyvík gera sendingina.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 24. apríl
Andaktin
Sunnudag 23. apríl
Møti úr Lívdini í Hoyvík
Leygardag 22. apríl
Stóri FM-dagurin
Leygardag 22. apríl
Skam, røð 4. 2. partur
Fríggjadag 21. apríl
Í Drátti