»Føroyar í Grønlandi«

bannari
27.12.2006 - 19:00
Annað
»Føroyar í Grønlandi«
 
 

Tak niður

Við sær høvdu teir ikki bara allan mat og útgerð. Føroysk bátasløg úr ymsum bygdum høvdu sína egnu bygdamentan við sær.Tí gjørdust plássini hvør í sínum lagi ein lítil útgáva av Føroyum, har Drelnes og Eystnes lógu lið um lið og Sandoyggin lá eitthanagleiv frá Miðvágsvíkini.

Men hvussu livdu bygdaløgini í oyðimørkini? Hvussu var samskiftiðvið tey kæru heima?Hvussu var tað hjá eini familju, at hava eitt heim í Føroyum og eitt í Ravnoynni? Og hvørjar fyrireikingar skuldu gerast, tá partar av Føroyum skuldu flytast til Grønlands á hvørjum ári?

Samrøður eru við millum onnur Jens Eli Ellefsen, Miðvágur. Jóan Hendrik Zachariassen, Sørvágur. Sommer Winther, Skopun. Hentzar Grástein, Haldarsvík. Martin Ejdesgaard, Tvøroyri. Ísak B. Jacobsen og Honnu í Loft Jacobsen, Sørvágur, móðir Ísaks.

Høgni Hoydal og Bjarnheðin í Hoyvík gera sendingina.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 18. oktober
Hetjur í hæddunum
Mánadag 16. oktober
3-2
Sunnudag 15. oktober
Andaktin
Sunnudag 15. oktober
Møti úr Frelsunarherinum
Hósdag 12. oktober
Kendir føroyingar: Kjølbro