Savnsgull: Frá deknalestri til tungutalu 1:5

bannari
22.03.2016 - 14:50
Mentan
Savnsgull: Frá deknalestri til tungutalu 1:5
- føroysk røð frá 1998
 
 

Tak niður

Í Føroyum eru fleiri enn 150 kirkjur og kristilig samkomuhús og eisini ein hópur av trúarrætningum. Fyri tann, sum er uttanfyri, kann tað vera ringt at halda skil á, hvat øll hesi ymisku standa fyri. Og tað kann eisini vera ringt at skilja hví fólk, sum øll rópa seg kristin, standa so spjødd, sum tey gera. Tað er eisini ein sannroynd, at tað mangan hevur verið beinleiðis fíggindaskapur millum samkomurnar. Sjónvarpið fer nú í fimm sendingum at hyggja eitt sindur at trúarlívinum í Føroyum. Vit vitja 16 ymiskar samkomur og tosa við tær um, hvat tær standa fyri, og hvat tær halda um tað, sum hinar standa fyri. Í fyrstu sending vitja vit kirkjuna og nakrar av teimum samkomum, sum hava sama trúargrundarlag sum kirkjan. Hans Petur Hansen hevur fotograferað, og Jógvan Eli Dam hevur sett saman. Lagt til rættis: Sjúrður Skaale.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 24. apríl
Andaktin
Sunnudag 23. apríl
Møti úr Lívdini í Hoyvík
Leygardag 22. apríl
Stóri FM-dagurin
Leygardag 22. apríl
Skam, røð 4. 2. partur
Fríggjadag 21. apríl
Í Drátti