Allir peningasterku partar kallast saman

bannari
07.04.2020 - 19:52
AktueltPolitikkur
Allir peningasterku partar kallast saman
Landsstýrið eigur at kalla allar sterkar aktørar í samfelagnum saman um samráðingarborðið, heldur Bjørt Samuelsen, forkvinna í Vinnunevndini

Tak niður

Við tveimum politiskum hjálparpakkum hevur politiska skipanin enn ikki skilt ímillum sterkar og veikar fyritøkur. Tað merkir, at sum nú er hevur fíggjarliga grundarlagið hjá fyritøkunum ongan týdning í mun til, um tær kunu fáa stuðul ella ikki - heldur eru hjálparpakkarnir grundaðir á mista inntøku í hesum koronatíðum.

Í hjálparpakka tvey, sum varð samtyktur í gjár, er tó ein áseting, sum skal geva landsstýrismanninum heimild at hyggja nærri eftir hesum viðurskiftum. Ásetingin sigur:

"Landsstýrismaðurin kann nokta at rinda stuðul sambært hesi lóg, um landsstýrismaðurin metir, at viðkomandi fyritøka er fíggjarliga før fyri at rinda tær rakstrarútreiðslur, sum eru fevndar av stk. 2. Landsstýrismaðurin kann í kunngerð áseta nærri reglur um fíggjarligar treytir fyri at fáa stuðul eftir 1. pkt."

Nú eru tveir hjálparpakkar samtyktir politiskt. Tann stóri hjálparpakkin, sum fleiri partar eftirlýsa, manglar tó framvegis - tann, sum gevur endurgjald fyri mistar inntøkur orsaka av koronakreppuni. Og spurningurin er, hvønn leiklut fíggjarligu sterku samtøkini skulu hava framyvir í koronakreppuni. 

 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 2. juni
LEITISSTEIN 01.06.2020 (Goes Gospel)
109628
Týsdag 2. juni
Breddin
109627
Týsdag 2. juni
Nón 2. juni 2020
109621
Týsdag 2. juni
Tempo: Rasisma
109614
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 1. juni
Andakt við Emil Olsen, presti
109624
Mánadag 1. juni
Guðstænasta úr Fuglafjarða kirkju
109572
Sunnudag 31. mai
Andakt við Emil Olsen, presti
109555
Sunnudag 31. mai
Guðstænasta úr Glyvra kirkju.
109558