Fossadal: Listin skal út til fólkið

19.01.2017 - 12:23
MentanMyndlist
Fossadal: Listin skal út til fólkið
Vit vilja at fólk skulu fáa gleði av tí listini, sum hevur ligið goymd burtur, siga Árni Ellefsen og Helgi Fossadal um nýggja BankNordik-savnið
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Tak niður

BankNordik átti fleiri enn 900 listaverk, sum gamli Føroya banki og Sjóvinnubankin keyptu inn gjøgnum eitt langt áramál. Nú eru 623 av hesum listaverkum latin einum sjálvsognargrunni, ið kallast BankNordik-savnið.

Talan er um listaverk eftir okkara mætastu listafólk, teirra millum Ingálv av Reyni, Mikines, Kampmann, Waagstein og nógv onnur. Bankin keypti nógv listaverk, eisini fyri at stuðla listafólkunum, sum høvdu trong kor at byrja við. Serliga Sv. Aage Nonnegaard-Petersen, vanliga nevndur Nonnegaard, ið var stjóri í Føroya banka í 1950- og 60-árunum, var tiltikin listakeypari.

Helgi Fossadal er valdur til formann í BankNordik-savninum. Vit práta við Árna Ellefsen, stjóra í BankNordik, og Helga Fossadal. Bankin varðveitir sjálvur góð 200 listaverk, og av hesum hevur landið forkeypsrætt til tey 80 virðismiklastu.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Mikudag 18. oktober
Nón - Tóroddur Poulsen 60 ár
Mikudag 18. oktober
Gev pápunum fleiri vikur
Týsdag 17. oktober
Nón - TemaTýsdagur um satiru
Týsdag 17. oktober
Trúbótin 1(2)
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 16. oktober
3-2
Sunnudag 15. oktober
Andaktin
Sunnudag 15. oktober
Møti úr Frelsunarherinum
Hósdag 12. oktober
Kendir føroyingar: Kjølbro
Mánadag 9. oktober
3-2