Uppskotið byggir á semju

bannari
18.05.2017 - 15:12
AktueltPolitikkur
Uppskotið byggir á semju
Uppskotið um fiskivinnunýskipan, ið samgongan leggur fyri Løgtingið fríggjadagin, byggir á semjuna í samgonguni
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Tak niður

Tað hevur við sær, at 25 prosent av uppsjóvarfiskinum og kvotunum í Barentshavinum, Flemish Cap og í Eysturgrønlandi, verða boðin út á uppboðssølu, sum styttri ella longri loyvi, meðan 75 prosent verða latin teimum sum eru í vinnu.

Tilfeingisgjald skal leggjast á fiskin sum ikki verður seldur.

Og so skal sonevnda antitrust skipanin forða fyri, at nakar kann eiga meir enn 17,5 prosent av samlaðu føroysku fiskirættindunum, og eingin skal kunna eiga meir enn 20 prosent av uppsjóvarfiskinum, botnfiskinum undir Føroyum og fiskiskapinum á fjarleiðum.

Men tann skipanin er ikki virkandi aftureftir, og tann reglan er heldur ikki galdandi fyri stutttíðarrættindi.

Kvotur skulu setast á tosk, hýsu og upsa undir Føroyum, Og so skulu 20 prosent av veidda fiskinum bjóðast út um góðkenda uppboðssølu til føroysk virkir, sigur Høgni Hoydal, landsstýrismaður í fiskivinnumálum.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 22. november
Ámæli
74637
Týsdag 21. november
Savnsgull: Ungar hendur 3
74606
Týsdag 21. november
3-2
74577
Sunnudag 19. november
Guðstænasta úr Havnar kirkju
74474
Sunnudag 19. november
Andaktin
74473