Pelagos: Brunaeftirlitið fer upp í málið

15.09.2017 - 15:29
Aktuelt
Pelagos: Brunaeftirlitið fer upp í málið
Arbeiðs- og brunaeftirlitið fer ikki at lata standa til, nú uppsjóvarvirkið Pelagos enn ikki hevur endaliga brunagóðkenning í bestu vertíð.

Tak niður

Samstundis sum størri trýst enn nakrantíð er á uppsjóvarvirkinum Pelagos í Fuglafirði, eru viðurskiftini um brunatrygd enn ikki komin uppá pláss. Leivur Persson, stjóri á Arbeiðs- og brunaeftirlitinum fer at senda skriv til Fuglafjarðar Kommunu, fyri at kanna fyribils loyvið.

Nógvur makrelur er at fáa og við einum virki minni eftir eldsbrunan á Varðanum Pelagic í juni, hava tey úr at gera í Fuglafirði. Eini 700 tons um dagin verða virkað á virkinum, sambært Fríðin Ziskason framleiðsluleiðara.


Men hóast eldurin á Tvøroyri júst gjørdi okkum varug við vandan við einum framleiðsluvirki mitt í bygdum øki, hevur virkið í Fuglafirði enn ikki fingið síni trygdarviðurskifti uppá pláss. Í juni í ár kom fram, at Pelagos í Fuglafirði ongantíð hevur fingið endaligu brunagóðkenningina. Borgarstjórin segði tá, at hetta skuldi koma uppá pláss, áðrenn vertíðin byrjaði, men enn eru viðurskiftini ikki í lagi.


Leivur Persson, stjóri í Arbeiðs- og brunaeftirlitinum sigur, at út frá einum trygdasjónarmiði, er støðan løgin, men ábyrgdin liggur hjá kommununi. Og kommunan hevur mett, at eitt fyribils loyvi er í lagi.


Sambært lógini eigur arbeiðs- og brunaeftirltið at hava rakstrareftirlit við einum virki sum Pelagos, men síðani Pelagos ikki hevur fingið endaligt nýtsluloyvi og endaliga brunagóðkenning, fær Arbeiðs- og brunaeftirlitið ikki havt rakstrareftirlit.
Leivur Persson sigur, at tey vita ikki, um trygdin er í lagi, tí tey kenna ikki til fortreytirnar fyri fyribils loyvinum. Og tí ætlar Arbeiðs- og brunaeftirlit at senda eitt skriv til kommununa fyri at kanna, hvørjar fortreytirnar eru, og gera kommununa varuga við, at tey ikki fáa gjørt rakstrareftirlit, sum støðan er nú.

 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 5. august
Tíðindafundur og Dagur og vika
111992
Hósdag 30. juli
Midnáttarsangur
111814
Mikudag 29. juli
Upp á gólv
111810
Mikudag 29. juli
Á ólavsøku 2:2
111809
Mikudag 29. juli
Tingið verður sett
111807