Hvørsmansrætturin býður tingformanninum ímóti

17.11.2017 - 16:17
Aktuelt
Hvørsmansrætturin býður tingformanninum ímóti
Páll á Reynatúgvu tekur ikki undir við stjórnarskipanaruppskotinum í verandi líki. Tað kom undan kavi til aðalorðaskiftið í Løgtinginum í dag.
 
 

Tak niður

Poul Michelsen hevur fingið eitt tilmæli frá einum arbeiðsbólki, sum var settur at orða eina virkisætlan fyri ferðavinnuna, sum skal vera grundarlag undir einari tilgongd at menna ferðavinnuna í Føroyum. Páll á Reynatúgvu helt ognarrættin viga tyngri enn hvørsmansrættin á røðarapallinum í dag. Hann gjørdi púra greitt, at ognarrætturin skal virðast.

Einasti trupulleikin við hesum er, at í stjórnarskipanaruppskotinum verður hvørsmansrætturin raðfestur. Samgonguflokkarnir, sum Páll á Reynatúgvu sjálvur er partur av, hava gjørt semju um stjórnarskipanina. Har stendur: Íbúgvar landsins eiga rætt til at ferðast um sjógv og haga, tá ið tað ikki er fólki, fæi ella náttúru til ampa. Bárður á Steig Nielsen, løgtingsmaður, var skjótur at spyrja Páll á Reynatúgvu, um hann so ikki tekur undir við stjórnarskipanini.

Páll á Reynatúgvu sigur seg ikki vilja hava hvørtmansrættin úr stjórnarskipanini, men hann tekur ikki undir við einum treytaleysum hvørtmansrætti. Hann sigur, at semja má finnast um, hvør kann brúka hvørsmansrættin og undir hvørjum treytum. Hann heldur, at ein má skilja í millum virksemi, sum er vinnuligt og virksemi, sum ikki er vinnuligt, og at hvørsmansrætturin má fyrst og fremst vera fyri føroyingar, og ikki neyðturviliga fyri onnur, sum koma at vitja Føroyar.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 16. oktober
Morgunlestur týsdagur 16.oktober 2018
86022
Mánadag 15. oktober
Við Tórði á túri til roysnissteinar
86442
Mánadag 15. oktober
Síðsta Skríggj 12.oktober 2018
86441
Mánadag 15. oktober
Norðurljóð 15.oktober 2018
86440
Mánadag 15. oktober
Sunnudagstónar 14. oktober 2018
86413
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 15. oktober
3-2
86447
Sunnudag 14. oktober
Andaktin
86404
Sunnudag 14. oktober
Guðstænasta úr Sandavágs kirkju
86405
Fríggjadag 12. oktober
Lyst 16
86308