Ríkisfelagsskapurin má endurnýggjast

09.06.2018 - 17:41
AktueltPolitikkur
Ríkisfelagsskapurin má endurnýggjast
Tíðin er búgvin at taka støðu til eitt nýtt slag av felagsskapi millum Føroyar og Danmark, heldur Claus Kragh, redaktørur á MandagMorgen
 
 

Tak niður

Poul Michelsen legði sum heild stóran dent á uttanríkispolitikk og sambandið millum Danmark og Føroyar í formansrøðuni á landsfundinum hjá Framsókn. Hann segði, at Føroyar eiga at fara burturúr ríkisfelagsskapinum og síðani finna ein annan máta at samstarva við Danmark. Eitt samstarv, ið serliga snýr seg um verju, trygd og valuta. 

Gestarøðari á landsfundinum hjá Framsókn var Claus Kragh, evropa-redaktørur hjá danska net-miðlinum Mandag Morgen. 25. apríl skrivaði Kragh eina oddagrein í Mandag Morgen, har hann undir yvirskriftini "Tíðin er komin til ríkisfelagsskapin 2,0" lýsti støðuna í ríkisfelagsskapinum og tørvin á at endurnýggja henda felagsskap. 

Claus Kragh heldur, at Føroyar eru væl fyri at taka sjálvstýri, og støða má takast til eitt nýtt slag av sambandi millum Føroyar og Danmark. Men samstundis broytist Evropa og verjustøðan í heiminum seg eisini, og tí fer evropeiskt samstarv at hava ein stóran leiklut - bæði fyri Føroyar og Danmark. 

Hoyr samrøðu, sum Lív Mikkelsen gjørdi við Claus Kragh, við at trýsta á pílin undir myndini.

 

 

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Fríggjadag 17. august
Summartímin fríggjadagin 17. august
84345
Fríggjadag 17. august
Morgunlestur fríggjadagin 17. august 2018
82948
Hósdag 16. august
Summartímin hósdagin 16. august
84299
Hósdag 16. august
Trimpil (2-3:5)
83672
Nýggjastu sendingar í SV