Ríkisfelagsskapurin má endurnýggjast

09.06.2018 - 17:41
AktueltPolitikkur
Ríkisfelagsskapurin má endurnýggjast
Tíðin er búgvin at taka støðu til eitt nýtt slag av felagsskapi millum Føroyar og Danmark, heldur Claus Kragh, redaktørur á MandagMorgen

Tak niður

Poul Michelsen legði sum heild stóran dent á uttanríkispolitikk og sambandið millum Danmark og Føroyar í formansrøðuni á landsfundinum hjá Framsókn. Hann segði, at Føroyar eiga at fara burturúr ríkisfelagsskapinum og síðani finna ein annan máta at samstarva við Danmark. Eitt samstarv, ið serliga snýr seg um verju, trygd og valuta. 

Gestarøðari á landsfundinum hjá Framsókn var Claus Kragh, evropa-redaktørur hjá danska net-miðlinum Mandag Morgen. 25. apríl skrivaði Kragh eina oddagrein í Mandag Morgen, har hann undir yvirskriftini "Tíðin er komin til ríkisfelagsskapin 2,0" lýsti støðuna í ríkisfelagsskapinum og tørvin á at endurnýggja henda felagsskap. 

Claus Kragh heldur, at Føroyar eru væl fyri at taka sjálvstýri, og støða má takast til eitt nýtt slag av sambandi millum Føroyar og Danmark. Men samstundis broytist Evropa og verjustøðan í heiminum seg eisini, og tí fer evropeiskt samstarv at hava ein stóran leiklut - bæði fyri Føroyar og Danmark. 

Hoyr samrøðu, sum Lív Mikkelsen gjørdi við Claus Kragh, við at trýsta á pílin undir myndini.

 

 

 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 22. mai
Minnist tú enn? (11:13)
23373
Mánadag 20. mai
3-2
94700
Sunnudag 19. mai
Andakt við Pól í Skorini
94638
Sunnudag 19. mai
Guðstænasta í Sjóvar kirkju
94640