Verjumálaráðharrin skal svara um hernaðarvenjingar

09.07.2018 - 12:23
AktueltPolitikkur
Verjumálaráðharrin skal svara um hernaðarvenjingar
Magni Arge, fólkatingslimur, vil vita, hvat danski verjumálaráðharrin heldur um hernaðarvenjingarnar, sum Nato hevði í føroyskum fiskiøki.
 
 

Tak niður

Føroyskir mynduleikar eiga at fáa boð um hernaðarvenjingar í føroyskum sjóøki. Tað heldur Magni Arge, fólkatingslimur, sum nú hevur sett danska verjumálaráðharran skrivligan fyrispurning.

Í fyrispurninginum spyr Magni Arge Claus Hjort Frederiksen um, hvat danski verjumálaráðharrin heldur um, at Nato 30. juni hevði hernaðarvejingar innan fyri føroyskt fiskimark, har skotið var við skørpum og sum noyddu føroysk fiskiskip at gevast at fiska í økinum, uttan at Nato boðaði føroyskum mynduleikum frá hesum. Magni Arge vil eisini vtia, hvat danski verjumálaráðharrin heldur um, at Arktisk kommandi heldur ikki fekk boð um hernaðarvenjingarnar.

Magni Arge skrivar í grungevingunum fyri fyrispurningin, at hann metir, at venjingin er at vanæra føroyska sjálvræði, tí venjingarnar ganga fyri seg í føroyskum fiskiøki og hann heldur, at tað hevur stóran týdning fyri álitið til danska herin og til Nato, at regglurnar um kunning í Fámjinsskjalinum verða hildnar.

Magni Arge vísur á, at serliga nú, tá áhugin fyri Arktisk er vaksandi, er tað sera týdnignarmikið at føroyksir mynduleikar verða kunnaðir um hernaðarmál og tiknir við politisk í spurningum um hernaðarmál.

Magni Arge, fólkatingslimur væntar at fáa svar frá verjumálaráðharranum í hesi vikuni. 

Les fyrispurningin hjá Magna Arge her.
 

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 19. november
3-2
87924
Mánadag 19. november
Miss Perfect (4:6)
87155
Sunnudag 18. november
Andaktin
87870
Sunnudag 18. november
Guðstænasta úr Gjáar kirkju
87872
Sunnudag 18. november
Merkisverda Glomma á (3:5)
87464