Løgtingið fer at biðja um kanning

bannari
22.12.2018 - 16:44
Aktuelt
Løgtingið fer at biðja um kanning
Tað verður ikki neyðugt hjá løgmanni at seta eina kanning í verk av landsstýriskvinnuni í Mentamálum, sigur Sonja Jógvansdóttir.

Tak niður

Tað verður ikki neygðugt hjá løgmanni at seta eina kanning í verk av leiklutinum hjá landsstýriskvinnuni í mentamálum í samband við skúlabyggingina í Marknagili. Tí løgtingið fer at taka hendan partin á seg,  sigur Sonja Jógvansdóttir, uttanflokkatingkvinna. 

- Tað eru fleiri tinglimir við mær, sum hava ført fram, at løgtingið skal biðja um eina kanning, sigur Sonja Jógvansdóttir. 
Undir viðgerðini av misálitinum á landsstýriskvinnuna í Mentamálum hósnáttina, fanst hon at handfaringini hjá Mentamálaráðnum í samband við skúlabyggingina í Marknagili. Hóast hvassar atfinningar, atkvøddi Sonja Jógvansdóttir blankt, tá misálitið kom til atkvøðugreiðslu. 

Ikki ein álitisváttan

Fyri at eitt misálit skal samtykkjast, skulu 17 atkvøður vera fyri uppskotinum. Tá misálitið á Rigmor Dam, landsstýriskvinnu í Mentamálum, kom til atkvøðugreiðslu, vóru 15 atkvøður fyri, 15 ímóti og tríggjar atkvøður blankar. Sonja Jógvansdóttir, Magni Laksafoss og Kristin Michelsen atkvøddu blankt. Sonja Jógvansdóttir sigur, at hóast misálitið fall, so skal úrslitið av atkvøðugreiðsluni ikki tulkast sum, at løgtingið hevur álit á landsstýriskvinnuni.

- Hetta vísir, at løgtingið vil hava nøkur viðurskifti kannað, sigur uttanflokkatingkvinnan.  

 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Hósdag 4. juni
Kvørnin: "Illusions", Heiðrik
109739
Hósdag 4. juni
Breddin
109740
Hósdag 4. juni
Nón 4. juni - á Norðoyastevnu
109738
Hósdag 4. juni
Mono: Disco (4:5)
109723
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 1. juni
Andakt við Emil Olsen, presti
109624
Mánadag 1. juni
Guðstænasta úr Fuglafjarða kirkju
109572
Sunnudag 31. mai
Andakt við Emil Olsen, presti
109555
Sunnudag 31. mai
Guðstænasta úr Glyvra kirkju.
109558