Løgtingið fer at biðja um kanning

bannari
22.12.2018 - 16:44
Aktuelt
Løgtingið fer at biðja um kanning
Tað verður ikki neyðugt hjá løgmanni at seta eina kanning í verk av landsstýriskvinnuni í Mentamálum, sigur Sonja Jógvansdóttir.

Tak niður

Tað verður ikki neygðugt hjá løgmanni at seta eina kanning í verk av leiklutinum hjá landsstýriskvinnuni í mentamálum í samband við skúlabyggingina í Marknagili. Tí løgtingið fer at taka hendan partin á seg,  sigur Sonja Jógvansdóttir, uttanflokkatingkvinna. 

- Tað eru fleiri tinglimir við mær, sum hava ført fram, at løgtingið skal biðja um eina kanning, sigur Sonja Jógvansdóttir. 
Undir viðgerðini av misálitinum á landsstýriskvinnuna í Mentamálum hósnáttina, fanst hon at handfaringini hjá Mentamálaráðnum í samband við skúlabyggingina í Marknagili. Hóast hvassar atfinningar, atkvøddi Sonja Jógvansdóttir blankt, tá misálitið kom til atkvøðugreiðslu. 

Ikki ein álitisváttan

Fyri at eitt misálit skal samtykkjast, skulu 17 atkvøður vera fyri uppskotinum. Tá misálitið á Rigmor Dam, landsstýriskvinnu í Mentamálum, kom til atkvøðugreiðslu, vóru 15 atkvøður fyri, 15 ímóti og tríggjar atkvøður blankar. Sonja Jógvansdóttir, Magni Laksafoss og Kristin Michelsen atkvøddu blankt. Sonja Jógvansdóttir sigur, at hóast misálitið fall, so skal úrslitið av atkvøðugreiðsluni ikki tulkast sum, at løgtingið hevur álit á landsstýriskvinnuni.

- Hetta vísir, at løgtingið vil hava nøkur viðurskifti kannað, sigur uttanflokkatingkvinnan.  

 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Sunnudag 19. mai
Guðstænasta í Vágs kirkju
94633
Leygardag 18. mai
Tá Saddam fór um mark
94010
Leygardag 18. mai
Tosa við foreldrini um tað
94625
Leygardag 18. mai
Morgunlestur leygardagur 18. mai 2019
94155
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 19. mai
Andaktin
94638
Sunnudag 19. mai
Guðstænasta úr Sjóvar kirkju
94640
Fríggjadag 17. mai
Andakt við Bergtóri Hjelm Bjarkhamar
94619
Fríggjadag 17. mai
Guðstænasta úr Havnar kirkju
94615