Koppingarevnið vil broyta alt

26.11.2020 - 18:00
AktueltSamfelag
Koppingarevnið vil broyta alt
BREDDIN: Fortreytirnar hjá Atlantsflog, ferðavinnuni og samfelagnum sum heild vilja broytast munandi, tá koppingarevnið fyri korona kemur.

Tak niður

Koppingarevnið móti korona er á gáttini. Á tíðindafundi í síðstu viku boðaði Ursula von der Leyen, forkvinna í ES-kommissiónini, frá, at koppingarevnini eru klár at senda á marknaðin hálvan desember. 

Í vikuni var ársfundur í IATA, sum er altjóða felagsskapurin hjá flogvinnuni. Ársfundurin staðfesti, at árið í ár verður ein fíggjarlig vanlukka fyri flogvinnu sum heild. Afturgongdin í ferðafólkatalinum er góð 60 prosent. Og flogfeløgini koma samanlagt at missa eini 750 milliardir krónur í inntøku í ár. Útlitini fyri næsta ár eru eisini døpur, hóast tey eru frægari enn støðan í ár. Sambært IATA koma altjóða flogfeløgini at missa okkurt um 250 milliardir krónur næsta ár.

Ársfundurin umrøddi eisini eitt nýtt, sonevnt "travel pass". Talan er um eitt talgild heilsu-pass, sum kann - metir IATA - gerast lykilin til at lata landamørkini uppaftur á tryggan hátt.

Alexandre de Juniac, aðalskrivari í IATA, lýsti talgilda heilsupassið á henda hátt:

-Í dag eru landamørkini stongd. Korona-testirnar eru fyrsti lykilin til at loyva altjóða flogferðslu uttan sóttarhald. Næsti lykilin er eitt altjóða informatións-undirstøðukervi, sum er neyðugt fyri at kunna stýra, deila og góðkenna test-úrslit hjá teimum ferðandi, soleiðis at tey lúka krøvini við landamørkini. Og tað er her, at IATA Travel Pass kemur inn í myndina, sigur Alexandre de Juniac. 

Talan er um eitt altjóða yvirlit yvir krøvini frá heilsumyndugleikunum, soleiðis at ferðandi lætt kunnu finna neyvar upplýsingar um krøv til ferðing, test og koppseting. 

Hetta talgilda heilsu-passið er ikki liðugt ment, tøkniliga, enn. Men málið er at fáa tað á marknaðin annan ársfjórðing næsta ár.

Jóhanna á Bergi, stjóri í Atlantsflog; Guðrið Højgaard, stjóri í Visit Faroe Islands og Pál Weihe, yvirlækni og professari í fólkaheilsu, eru í útvarpsstovuni. Trýst á pílin undir myndini fyri at hoyra tey.

 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 19. januar
Breddin
119145
Týsdag 19. januar
Óhoyrt
119143
Týsdag 19. januar
Tempo
119133
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 18. januar
3-2
119108
Sunnudag 17. januar
Andakt við Jens Bech
119046
Sunnudag 17. januar
Guðstænasta í kirkjuni við Norðskála
119037
Mikudag 13. januar
Mentanarvirðislønir landsins 2020
118890