Sir Christopher Lee deyður
Høgt virdi sjónleikarin, ið hevur leikað nógvar av mest ikonisku skálkunum í filmssøguni, andaðist í vikuni 93 ára gamal
11.06.2015 - 13:15

Sambært bretska blaðnum The Guardian bleiv kendi sjónleikarin innlagdur á Chelsea and Westminster Hospital í London, har hann andaðist sama dag. Deyði hansara bleiv ikki alment kunngjørdur fyrr enn í dag, av tí at kona hansara, tann danska Birgit Krøncke, ynskti at familjan skuldi fáa tíðindini at vita áðrenn miðlarnir. Krøncke og Lee vóru gift í 50 ár.

 

Sir Christopher Lee gjørdist serliga kendur fyri sínar leiklutir sum skálkur í filmum og hevur m.a havt leiklutir sum Dracula, Francisco Scaramanga í Bond filminum The Man with the Golden Gun, Count Doku í Star Wars Episode II: Attack of the Clones og sum Saruman the White í The Lord of the Rings filmsrøðini.

 

Umframt at hava spælt við í nógvum filmum, so var Sir Christopher Lee eisini ein metal fjeppari og sangari og útgav fleiri fløgur. Í 2009 bleiv Lee útnevndur til riddara fyri síni mongu avrik innan sjónleik og fátækahjálp. 

 

Niðan fyri ber til at síggja nakrar av ikonisku leiklutunum hjá sjónleikaranum og at lurta eftir sanginum 'Magic of the Wizards Dream', sum hann innspældi saman við bólkinum Rhapsody of Fire:

 

 
 

 

 

Er lítil undirtøka til vakurleikakappingar ein javnstøðuspurningur? Eru ungar føroyskar kvinnur kúgaðar undir avoldaðum samfelagsnormum, ella eru aðrar orsøkir aftanfyri lága luttakaratalið til „Miss Faroe Islands“?
Interview við Moddi Moddi hevur verið á drúgvari konsertferð og endaði ferðina í Føroyum. Hann greiðir frá konsertferðini, og prátar um alt frá verkætlan hansara til hálvtrýss ára gamlar konur.
Snarskeið í at skriva BV3 Stress, stress og meira stress
Klumma: Eri eg ein pisa, ið ongantíð fer á flog? Eg eri takknemlig, eg eri glað, og eg vildi ikki havt tað á ein øðrvísi hátt. Men tað vilja øll hini.
Bitcoin fyri býttlingar Eitt gott tip hevði verði at keypt sær Bitcoin fyri nøkur oyru í dag aðrenn tað er forseint, men sjálvandi bara nýt pening, ið tú er klár/ur at missa.