Býar- og bygdafólk húsvill í Gøtu
G! er byrjað, og tað var super gott lag niðri á tjaldingarøkinum í gjárkvøldið. Tó bert hjá teimum, sum sluppu inn
13.07.2017 - 12:24

Skrivað hevur Anita Hermansdóttir Eidesgaard

 

Har var long bíðirøð til at fáa armband til tjaldingarøkið, tí teltið, har armbond verða givin út, var seinkað. Har vóru fleiri, sum fóru glað inn á tjaldingarøkið, tí tað var eydnast teimum at fáa armband, men tó eisini nógv, sum fóru til gongu avstað aftur, eftir at hava staðið í røðini leingi, uttan armband. Hetta, tí tað ikki bar til at fáa armband til tjaldingarøkið uttan eitt vikuskiftispass til festivalin.

 

Flestu gestirnir gista á tjaldingarøkinum og ætla sær at fáa tjaldingar-armband skjótast gjørligt. Tað burdi tí verið møguligt at komið inn alt kvøldið, um ikki allan festivalin. Tað var tó nakað, ið hevði borið til fyrr á kvøldinum, tí tað var loyvt tá. Tað var tó ikki nakað, sum bleiv upplýst nakrastaðni, og tað eru fleiri, sum eru á G! fyri fyrstu ferð og tí ikki vita hetta. Tað kann vera, at tað hevur verið so øll árini, men tað er rættiliga keðiligt at koma allan vegin til Norðagøtu og ætla sær á tjaldingarøkið, men til fánýtis.

 

Fleiri høvdu gloymt vikuskiftispassið heima, og sluppu tí ikki inn. Harafturímóti hildu summi, at tað ikki burdi bilað nakað, at ikki hava tað við sær, tá ið ongar konsertir eru mikukvøld á G! festivalinum, og tá øll verða verandi á tjaldingarøkinum.

 

So er spurningurin, um tey hava havt møguleikan at klintra upp um hegnið, ella eru heppin nokk at sova aðrastaðni í bygdini. Eitt er víst, og tað er, at tað ikki er stuttligt fyri onnur býar- og bygdafólk at verða húsvill í Gøtu.

 

Tað er einki at ivast í, at hetta er ein regla, sum fær fólk at hugsa, at tað bert er fyri at vinna pening. Tí flestu vita, at ballið er best á tjaldingarøkinum mikudag, men tónleikurin er tó hinir dagarnar á festivaløkinum. Møguliga er tað fyri onkursvegna at tryggja sær, at tjaldingarøkið ikki verður ein ov stórur miðdepil á festivalinum, men tað verður tað hóast alt fyri tey ungu.

 

Tá umboðsfólk fyri G! vórðu spurd um trupulleikan, ið sendi festivalgestir heim aftur, var svarið bert: ”soleiðis er tað bara!”

 

So til tykkum øll, sum ætla sær á G!, tað hevði í øllum førum verið smart at havt tykkara vikuskiftispass við!

 
 

 

 

4 tær bestu reality-sendingarnar nakrantíð! Keðir tú teg og ynskir tú at missa eitt par av heilakyknum?
Ummæli: Grotto Konsert Summarið í Føroyum hevur nógv at bjóða, og kanska fyri okkum Føroyingar er tað ikki so spennandi at ganga niðan á eitt fjall, men ein “grotto konsert”? Tað er vert at royna
Samrøða við ein gerandisfeminist Les samrøðuna, ið Røddin gjørdi við Sunnevu Háberg Eysturstein, ið er ein av stovnarunum av Damudomi
Viljað sloppið at spælt á G! í 10 ár Vit fingu orð á danirnar handan bólkin Suspekt, ið langt um leingi sluppu at spæla á festivali í Føroyum
- Eg eri heilt rørdur Les samrøðuna við danska Xander, ið varð sera rørdur eftir sína fyrstu framførslu í Føroyum