Mynd: Damudomi
Samrøða við ein gerandisfeminist
Les samrøðuna, ið Røddin gjørdi við Sunnevu Háberg Eysturstein, ið er ein av stovnarunum av Damudomi
15.07.2017 - 19:32

Skrivað hevur Magnus Høgenni

 

G! Festivalurin hevur síðan tað byrjaði verið ein pallur fyri tey alternativu, radikalu, og tær marginaliseraðu røddirnar, sum annars ikki hava havt rúm aðrastaðni. Ein av hesum røddunum er feministiski felagsskapurin Damudomi, sum í ár settu sín dám á G! festivalin fríggjakvøldið í fjósinum við damudiskarunum, ið kallast Mariumessa á Vári, Christalish og Honeypie.

 

Í samband við hetta hevur Røddin havt eina samrøðu við ein av stovnarunum, Sunnevu Háberg Eysturstein.

 

 

 

Hvat er Damudomi? Hvat er endamálið?

- Damudomi er ein felagsskapur av damum frá ymiskum bakgrundum og ymiskum áhugamálum, sum er til fyri at seta fokus á, hvussu heimurin er í mun til kyn og at varpa ljós á tær ymsu síðurnar á feminismuni, sigur Sunneva.

 

 

Kvinnurnar handan Damudomi eru als ikki líka

- Vit, sum byrjaðu hetta, eru hvør sær involveraðar í fleiri ymsum økjum. Til dømis er ein av luttakarunum listfrøðingur, og saman við henni skipaðu vit fyri framløgum innan eitt nú kynsrollur í marknaðarføring og list. Ein onnur er útbúgvin retorikari, sum førdi til, at vit eisini hava hildið tiltøk um eitt nú málbrúk og hvat málbrúkur dominerar í samfelagnum, sigur hon.

 

- Eisini hava vit skipað fyri DJ-workshops fyri kvinnum, ið eita "Synka tín syklus", og har er fult teknað hvørja ferð. Úr hesum workshoppunum eru komnar fleiri aktivar DJs, sum so eisini koma at spæla á G! í ár. Hetta meta vit vera eitt gylt høvi til at vísa akkurát hvat okkara felagsskapur og tiltøk kunnu føra til, sigur Sunneva Háberg Eysturstein at enda.

 

 
 

 

 

Voxpop: Tey ungu og Instagram Hoyr tey ungu greiða frá um, hvat tey brúka Instagram til, um pressi at leggja eina mynd út, er nær er hon " Instaworthy?", og um týdningin av likes og sjálv image.
Podcast: Filmurin við tí stytsta plottinum nakrantíð Hvussu ger man ein film upp á 48 tímar, tá man hevur eina larmandi divalampu á settinum?
Hvør er besta venjingarmiðstøðin í Havn? Eftir at hava ummælt tær fýra venjingarmiðstøðirnar í Havn, so er tíðin komin til at finna mín persónliga vinnara.
-Tað er fantastiskt at klintra Hendur og spengur eru spentar. Fingrarnir eru krøktir í veggin. Allur kroppurin arbeiðir saman um at klintra eftir vegginum fram ímóti málinum. At náa toppin. Soleiðis kann klintring kennast
Reyvaslikkarin eg Kiss ass? so ljótt og irriterandi tað ljóðar so kann tað bøta um tína støðu, les eina hugleiðing her.