- kanska eri eg bara fødd til at vera tann, sum skal syngja
Í nýggjum døgum sprírar tónleikur nógv millum ung. Tað eru nógvir ungir tónleikarar í Føroyum, og hesa ferð hevur Røddin fingið fatur á Ester Skála
26.08.2017 - 19:14

Tóra Pálsdóttir Isholm og Sólveig á Torvlaðnum hava gjørt samrøðuna 

 

Ester er 18 ára gomul og er júst flutt til Føroya eftir at hava gingið eitt ár á einum donskum bíbliu-eftirskúla, ið kallast Euroclass. Til dagliga gongur hon í 1.g í Hoydølum, har hon gongur á listaleið. Líka síðan Ester var heilt lítil, hevur hon sungið, og longu í 7. flokki fór hon í holt við at skriva egnar sangir. Hon hevur sjálv lært seg at spæla klaver, garage band, og at syngja.   

 

Afturat tónleiki hevur hon stóran áhuga innan list. Hon bæði teknar og málar, men sum hon sjálv sigur, so dámar henni best at tekna. Hon hevur millum annað málað vegginar inni í kamarinum hjá sær og hevur nógvar tekningar inni í hennara kamari. Ester fortelur eisini, at við tónleiki og list, so hevur hon altíð ein máta at sleppa sær av við kenslurnar, tá lívið gerst trupult. Um hon sjálv skuldi lýst sín tónleik, so vildi hon mett, at hann fylgir hennara perónligu upplivingum og kenslum.

 

 

 

 
 

 

 

Ummæli: Tí var Burn Showdown overrated Gevur tað meining at hálova orthorexiskum kroppum, samstundis sum mann selur øl og cider?
- Føroyingar hava ein góðan kjans ímóti restini av verðini - Eg fari heim at feiðra hetta við einum stórum posa av bommi
- Eg havi nærum einki etið seinastu 24 tímarnar Burn Showdown verður í vikuskiftinum 17. og 18. november. Í gjárkvøldið skuldu allir luttakararnir vigast
- Ja til lívið, ja til at vaksa Ummæli av dansisýningini “Wisdom from the roots” í Norðurlandahúsinum 14. november. Ein áhugaverd vinkling av norrønu gudalæruni, men við einum ov seinum tempoi til at fanga málbólkin, “zappara generatiónin”
Lærarar eru púra samdir í trappustreykuni Trappustreykan í Hoydølum hevur hildið á í yvir ein tíma. Næmingarnir standa saman og syngja, rópa og gera alt fyri at fáa sítt mál fram