- kanska eri eg bara fødd til at vera tann, sum skal syngja
Í nýggjum døgum sprírar tónleikur nógv millum ung. Tað eru nógvir ungir tónleikarar í Føroyum, og hesa ferð hevur Røddin fingið fatur á Ester Skála
26.08.2017 - 19:14

Tóra Pálsdóttir Isholm og Sólveig á Torvlaðnum hava gjørt samrøðuna 

 

Ester er 18 ára gomul og er júst flutt til Føroya eftir at hava gingið eitt ár á einum donskum bíbliu-eftirskúla, ið kallast Euroclass. Til dagliga gongur hon í 1.g í Hoydølum, har hon gongur á listaleið. Líka síðan Ester var heilt lítil, hevur hon sungið, og longu í 7. flokki fór hon í holt við at skriva egnar sangir. Hon hevur sjálv lært seg at spæla klaver, garage band, og at syngja.   

 

Afturat tónleiki hevur hon stóran áhuga innan list. Hon bæði teknar og málar, men sum hon sjálv sigur, so dámar henni best at tekna. Hon hevur millum annað málað vegginar inni í kamarinum hjá sær og hevur nógvar tekningar inni í hennara kamari. Ester fortelur eisini, at við tónleiki og list, so hevur hon altíð ein máta at sleppa sær av við kenslurnar, tá lívið gerst trupult. Um hon sjálv skuldi lýst sín tónleik, so vildi hon mett, at hann fylgir hennara perónligu upplivingum og kenslum.

 

 

 

 
 

 

 

Podcast: "Eg hevði frí í 26 tímar tað summarið" Vit hava hoyrt høvðusleikarirnir tosa um Dreymar við havið, lisið eitt ummælið av filminum og so er ein grein er komin út um filmin. Hesuferð er tað leikstjórin sjálvur, ið hevur orðið.
Ummæli: Hvør er søgan í filminum? DREYMAR VIÐ HAVIÐ: Ein estetiskur filmur uttan tær óendaligu náttúrumyndirnar. Men hvør er søgan?
Hví fara kvinnur so illa við øðrum kvinnum? Gentur royna ofta tilvitað at fáa aðrar gentur niður við nakkanum. Don't blame them - tær royna bara at optimera sínar møguleikar fyri at formera seg, sigur vísindin
Podcast: Hvat kunnu vit fáa burturúr at spæla sjónleik? DREYMAR VIÐ HAVIÐ: Hoyr høvuðsleikararnar tosa um, hvat man fær burturúr at spæla sjónleik
SKAM: Vilde átti eisini at fingið høvuðsleiklutin Smílandi, stuttlig og ærlig. Tað er soleiðis, fólk flest kenna Vilde úr Skam. Hon ger nógv um seg við hennara speisku viðmerkingum, sum bæði eru beinraknar og onkuntíð eisini ópassandi. Men Vilde fekk ongantíð høvuðsleiklutin í egnu sendirøð, og nú tá allar fýra sendirøðirnar hava verið, er vert at hugsa: Hvussu mann Vilde veruliga hava tað?