Skiftisnæmingur: "Ein fantastisk avgerð"
Kennir tú teg freistaðan at fara yvir um tíni persónligu mørk og kanska eisini landamørk? Tað gjørdi David, og tí fór hann á AFS í Amerika
31.08.2017 - 13:02

Ungdómurin nú á døgum hevur nógvar ymsar møguleikar, tá ið tað viðvíkur royndum og upplivingum, men hóast alt ivast fleiri í, hvar tey skulu fara eftir 9. flokk - summi velja at fara í 10. flokk, onnur á eftirskúla, og summi velja at fara sum skiftisnæmingar til eitt heilt annað land í eitt ár, eins og 17 ára gamli David Thomassen. 

 

 

David lýsir árið sum eitt øðrvísi og avbjóðandi ár, men eina fantastiska avgerð at síggja aftur á. 

 

 

David flutti heim aftur á klettarnar í juni mánaða. Hann býr í Hoyvík saman við foreldrum og tveimum yngri beiggjum, og gongur í 1.g á Glasi. 

 

 

Niðanfyri eru myndir og løtur frá ferðini hjá Davidi í USA: 

 

 
 

 

 

Podcast: "Eg hevði frí í 26 tímar tað summarið" Vit hava hoyrt høvðusleikarirnir tosa um Dreymar við havið, lisið eitt ummælið av filminum og so er ein grein er komin út um filmin. Hesuferð er tað leikstjórin sjálvur, ið hevur orðið.
Ummæli: Hvør er søgan í filminum? DREYMAR VIÐ HAVIÐ: Ein estetiskur filmur uttan tær óendaligu náttúrumyndirnar. Men hvør er søgan?
Hví fara kvinnur so illa við øðrum kvinnum? Gentur royna ofta tilvitað at fáa aðrar gentur niður við nakkanum. Don't blame them - tær royna bara at optimera sínar møguleikar fyri at formera seg, sigur vísindin
Podcast: Hvat kunnu vit fáa burturúr at spæla sjónleik? DREYMAR VIÐ HAVIÐ: Hoyr høvuðsleikararnar tosa um, hvat man fær burturúr at spæla sjónleik
SKAM: Vilde átti eisini at fingið høvuðsleiklutin Smílandi, stuttlig og ærlig. Tað er soleiðis, fólk flest kenna Vilde úr Skam. Hon ger nógv um seg við hennara speisku viðmerkingum, sum bæði eru beinraknar og onkuntíð eisini ópassandi. Men Vilde fekk ongantíð høvuðsleiklutin í egnu sendirøð, og nú tá allar fýra sendirøðirnar hava verið, er vert at hugsa: Hvussu mann Vilde veruliga hava tað?