- Eg fór á Glasir, tí at mamma segði, at eg skuldi
- Ein trupulleiki er, at flest ung søkja blint inná gymnsialt miðnám, ljóðar frá skúlastjóranum á Glasi. Vit vóru og hugdu at málinum.
14.05.2018 - 14:47

Tey flestu søkja inná miðnám, men hvat við teimum sum ikki sleppa inn?


Fyri at koma inná gymnasialt miðnám, sum er hug-, náttúru-, búðskapar- og fyrireikingarbreyt, krevur tað eitt ávíst miðaltal í fólkaskúlapróvnum. Um tú ikki hevur tað, so merkir tað, at tú ikki sleppur inn.
Harafturímóti, skalt tú 'bara' standa fólkaskúlan fyri at hava ein møguleika at sleppa inná vinnurættað miðnám. Ynskir tú at sleppa inn á gymnasialt miðnám, so bjóðar Glasir tær eitt tilboð sum kallast MF (miðnám fyrireiking), sum er eitt ár, har tú fyrireikar teg til miðnám, og gevur tær møguleikan at betra tíni próvtøl. Um tað bert er ein lærugrein, ið skal betrast, so er kvøldskúlin eisini ein møguleiki. 

 


Skúlin er ikki alt


Miss ikki mótið, um tú ikki sleppur inná miðnám í ár. Tað eru nógv ið missa mótið, og peika á seg sjálvan, og hugsa, "hvat feilar mær!". Tað sigur 19 ára gamli Jónas Andorsson, sum heldur at miðnám ikki er alt. Tað er eingin orsøk at skunda sær at fara á miðnám, tí hini fara.

 

Hoyr Jónas greiða frá, hvussu fólkaskúlin leggur trýst á ein.  
 

 

 
 

 

 

Alt tú skalt vita, áðrenn tú byrjar miðnám Tíðin er komin har gamlir vanar vera lagdir til síðis og alt broytist.
Video: Magnus fer sunnudagin til Portugal at sparka fótbólt 18 ára gamli Magnus Holm, sum hevur gjørt um seg bæði á ungdóms landsliðinum og besta liðnum hjá B36, tekur nú næsta stigið í hansara fótbóltskarieru...
Lopfjølin fyri ungar íverksetarar Hugskotið hjálpir tí unga íverketaranum at koma í gongd. Sóley Heradóttir Hammer og Jóannes Huusgaard á Fløtti greiða frá hvat Hugskotið er.
Hevði tú yvirlivað G! festivalin í einum pappkassa? Til G! festivalin 2018 bar til at keypa sær papptjald í staðin fyri eitt vanligt. Barbara Dahl McBirnie keypti saman við vinkonuni eitt papptjald
Hvat gongur fyri seg á screwgonguni á G! Tað var gott lag í Gøtuí dag, 13.juli 2018, kl. 16.00. Dansur, róp, sangur, hugnaligt prát og glaðir festival gestir fylti vegin millum Norðagøtu og...