- Eg fór á Glasir, tí at mamma segði, at eg skuldi
- Ein trupulleiki er, at flest ung søkja blint inná gymnsialt miðnám, ljóðar frá skúlastjóranum á Glasi. Vit vóru og hugdu at málinum.
14.05.2018 - 14:47

Tey flestu søkja inná miðnám, men hvat við teimum sum ikki sleppa inn?


Fyri at koma inná gymnasialt miðnám, sum er hug-, náttúru-, búðskapar- og fyrireikingarbreyt, krevur tað eitt ávíst miðaltal í fólkaskúlapróvnum. Um tú ikki hevur tað, so merkir tað, at tú ikki sleppur inn.
Harafturímóti, skalt tú 'bara' standa fólkaskúlan fyri at hava ein møguleika at sleppa inná vinnurættað miðnám. Ynskir tú at sleppa inn á gymnasialt miðnám, so bjóðar Glasir tær eitt tilboð sum kallast MF (miðnám fyrireiking), sum er eitt ár, har tú fyrireikar teg til miðnám, og gevur tær møguleikan at betra tíni próvtøl. Um tað bert er ein lærugrein, ið skal betrast, so er kvøldskúlin eisini ein møguleiki. 

 


Skúlin er ikki alt


Miss ikki mótið, um tú ikki sleppur inná miðnám í ár. Tað eru nógv ið missa mótið, og peika á seg sjálvan, og hugsa, "hvat feilar mær!". Tað sigur 19 ára gamli Jónas Andorsson, sum heldur at miðnám ikki er alt. Tað er eingin orsøk at skunda sær at fara á miðnám, tí hini fara.

 

Hoyr Jónas greiða frá, hvussu fólkaskúlin leggur trýst á ein.  
 

 

 
 

 

 

Playlistin: Tónleikurin til lesiferiuna Ein playlisti við tónleiki, ið hjálpir tær at hugsavna teg
-Eg føldi meg feita á pallinum Hvat hendir við luttakarunum, tá ein fitness kapping er liðug? Jessica Hallursdóttir fekk etingarólag aftaná hon hevði verið við í Fitness Føroyar....
Klumma: Vit hava øll okkurt í felag, hóast vit eru úr heilt hvør sínum heimi Ulla hevur skrivað um pappmammu sina, sum kemur úr Ghana. Um at læra eina nýggja mentan at kenna, og hvussu gávuríkt tað kann vera at fáa eitt "...
Hoyrir tú “Yanny” ella “Laurel”? Eitt stórt kjak er á netinum. Eingin er samdur um, hvat verður sagt í einari stuttari ljóðfílu. Onkur heldur, at røddin sigur “Yanny” og onnur eru...
3 skemtibrúkarar, tú burdi fylgt Á sosialu miðlunum er ein kollvelting innanfyri føroyskt skemt.