Burdi tað verið tín egna ábyrgd, um tú tekur ein guv í fríkorterinum ella ikki?
Fyri meg forstýrar tað ikki undirvísingina, um nøkur fólk standa undir einum hálvtaki og roykja í fríkorterinum. Tað mugu tey um, tí tey ganga ikki í barnagarði longur. Tey eru nóg vaksin til at taka tí avgerðina sjálvi.
01.06.2018 - 13:07

Hósdagin 5/31-18 boðaði Bogi Bech Jensen, rektor á Glasi, frá, at Glasir verður roykfrítt øki frá august 2019. Har kemur ein roykiskúrur á økinum tað fyrsta árið, ið skal geva fólki tíð at leggja av. Men aftaná verður tað fullstendiga bannað at roykja á øllum økinum hjá Glasir.

 

Hví skúlin skal leggja í, um ein næmingur roykir á skúlanum, skilji eg ikki.

 

Um mann lesur gjøgnum Løgtingslóg um gymnasialar miðnámsútbúgvingar, so stendur har at “Útbúgvingarnar skulu geva næminginum fakliga vitan og hugfarsevni. Harumframt skulu útbúgvingarnar menna evni næmingsins at djúphugsa og viðgera evni í frásjón.”

 

Tað stendur IKKI at “útbúgvingin skal tryggja næminginum góða heilsu í framtíðani” ella “útbúgvingin skal hjálpa næminginum at leggja av”.

 

Tað er tí, at miðnámsskúlar eru har fyri at undirvísa ung. Fyri meg forstýrar tað ikki undirvísingina ein skid, um nøkur fólk standa undir einum hálvtaki og roykja í fríkorterinum. Tað mugu tey um, tí tey ganga ikki í barnagarði longur. Tey eru nóg vaksin til at taka tí avgerðina sjálvi.

 

Í einum skúla har tað er tín egna ábyrgd at møta upp, tín egna ábyrgd at fylga við í undirvísingini og tín egna ábyrgd at lata uppgávur inn til tíðina, burdi tað ikki eisini verið tín egna ábyrgd, um tú tekur ein guv í fríkorterinum ella ikki? Tað krevur ikki eina PhD at skilja.

 
 

 

 

Alt tú skalt vita, áðrenn tú byrjar miðnám Tíðin er komin har gamlir vanar vera lagdir til síðis og alt broytist.
Video: Magnus fer sunnudagin til Portugal at sparka fótbólt 18 ára gamli Magnus Holm, sum hevur gjørt um seg bæði á ungdóms landsliðinum og besta liðnum hjá B36, tekur nú næsta stigið í hansara fótbóltskarieru...
Lopfjølin fyri ungar íverksetarar Hugskotið hjálpir tí unga íverketaranum at koma í gongd. Sóley Heradóttir Hammer og Jóannes Huusgaard á Fløtti greiða frá hvat Hugskotið er.
Hevði tú yvirlivað G! festivalin í einum pappkassa? Til G! festivalin 2018 bar til at keypa sær papptjald í staðin fyri eitt vanligt. Barbara Dahl McBirnie keypti saman við vinkonuni eitt papptjald
Hvat gongur fyri seg á screwgonguni á G! Tað var gott lag í Gøtuí dag, 13.juli 2018, kl. 16.00. Dansur, róp, sangur, hugnaligt prát og glaðir festival gestir fylti vegin millum Norðagøtu og...