einaferd_var_tad.jpg

Snati

Ævintýr - Oddfríður Marni Rasmussen endursegði

Elin á Rógvi lesur ævintýrið - Snati. Høgni Fagraberg ger ljóðmyndina.

 

Aðrir partar

Herman Jacobsen leggur til rættis. H.C. Andersen skrivaði

Í dag fara vit at hoyra vælkenda ævintýrið - Eldførið eftir H.C. Andersen. Heri Jacobsen týddi. Herman Jacobsen leggur til rættis og sigur frá.

Arnbjørn Ó. Dalsgarð endursegði og Páll Danielsen lesur

Hey hey øll somul - her er Barnaútvarpið, sum hesa vikuna bjóðar tykkum sagnir og ævintýr. Vit halda, at fyrst í januar tíma vit so væl at hoyra tílíkar søgur.

Í dag fara vit aftur at hoyra eina elligamla søgu, men bókin, sum hon stendur at lesa í, er spildurnýggj. Vit fara at hoyra ævintýrið Gullgásin.

Tað er eitt ævintýr, sum er í bókini Einaferð var tað. Tað er ein vøkur, myndprýdd ævintýrabók við ævintýrum, sum Jacob jakobsen savnaði saman.

Bókin kom út í samband við 150 ára minni, tí Jacob Jakobsen varð føddur í Havn í 1864. Hann fór fleiri ferðir seinast í 1800 talinum, og savnaði søgur saman.

Hetta ævintýrið og so mong onnur eru søgd frá einum ættarliði til annað, og eru sum árini eru liðin umskapað og tillagað, og í dag eru nøkur teirra umskrivað, og komin út í nýggja bók, sum Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í november.

Nú fer Páll Danielsen at lesa ævintýrið - Gullgásin. Arnbjørn Ó. Dalgsgarð endursegði.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Páll Danielsen lesur ævintýrið - Gullgásin. Arnbjørn Ó Dalsgarð endursegði. Høgni Fagraberg ger ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Páll Danielsen lesur ævintýrið - Gullgásin. Arnbjørn Ó Dalsgarð endursegði. Høgni Fagraberg ger ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014.

Kári Sverrisson sigur frá

Hesa vikuna hoyra vit kvæði, sagnir og ævintýr. Kári Sverrisson sigur frá ævintýrinum - Kongaríkið verðsins endi

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Páll Danielsen lesur ævintýrið - Kongaríkið verðsins endi. Lydia Didriksen endursegði. Høgni Fagraberg gjørdi ljóðmyndina.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Páll Danielsen lesur ævintýrið - Kongaríkið verðsins endi. Lydia Didriksen endursegði. Høgni Fagraberg ger ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Meistari yvir meistara. Oddfríður Marni Rasmussen endursegði og Hans Tórgarð læs. Hallur Thommsen gjørdi ljóðmynd.

Ævintýr, eftir H.C. Andersen - Bárður Person lesur

Í dag hoyra vit vælkenda ævintyrið - Nýggju klæðir keisarans. H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Bárður Person lesur

Ævintýr í fýra pørtum

Vit hoyra ævintýrið, Pinkulisa, sum H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Leikarar eru: Katrin Nolsøe, Vár Berghamar Jacobsen, Gundur Mortensen, Maria Lyaager Jacobsen, Ingrid Jacobsen, Adelborg Linklett. Pauli Magnussen er tøkningur, og Vár Berghamar Jacobsen sigur frá og leggur til rættis.

Ævintýr í fýra pørtum

Vit hoyra ævintýrið, Pinkulisa, sum H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Leikarar eru: Katrin Nolsøe, Vár Berghamar Jacobsen, Gundur Mortensen, Maria Lyaager Jacobsen, Ingrid Jacobsen, Adelborg Linklett. Pauli Magnussen er tøkningur og Vár Berghamar Jacobsen sigur frá og leggur til rættis.

Ævintýr í fýra pørtum

Vit hoyra ævintýrið, Pinkulisa, sum H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Leikarar eru: Katrin Nolsøe, Vár Berghamar Jacobsen, Gundur Mortensen, Maria Lyaager Jacobsen, Ingrid Jacobsen, Adelborg Linklett. Pauli Magnussen er tøkningur, og Vár Berghamar Jacobsen sigur frá og leggur til rættis.

Ævintýr í fýra pørtum

Vit hoyra ævintýrið, Pinkulisa, sum H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Leikarar eru: Katrin Nolsøe, Vár Berghamar Jacobsen, Gundur Mortensen, Maria Lyaager Jacobsen, Ingrid Jacobsen, Adelborg Linklett. Pauli Magnussen er tøkningur, og Vár Berghamar Jacobsen sigur frá og leggur til rættis.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Risans klóta. Oddvør Johansen endursegði og Súsanna Tórgarð lesur. Dánjal Tavsen ger ljóðmyndina.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Súsanna Tórgarð lesur ævintýrið - Risans klóta. Oddvør Johansen endursegði. Finnur Hansen ger ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014.

Ævintýrið um snjódrotningina

Katrin Nolsøe llesur ævintýrið - Snjódrotningin eftir H.C. Andersen. Lena Jacobsen týddi til føroyskt

Ævintýr, sum H. C. Andersen skrivaði

Vit hoyra ævintýrið, Svínadrongurin. H.C. Andersen skrivaði og Heri Jacobsen týddi til føroyskt. Vár Berghamar Jacobsen leggur til rættis og er tøkningur. Páll Danielsen sigur frá. Leikarar eru: Erling Eysturoy, Vár Berghamar Jacobsen, Jens Tummas Næs, Gunnvá Zachariasen, Erling Eysturoy og Gundur Mortensen.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Tað gráa eslið. Lydia Didriksen endursegði og Marita Dalsgaard lesur. Dánjal Tavsen ger ljóðmyndiina.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Teir sjey svanirnir. Arnbjørn Ó. Dalsgarð endursegði og Marita Dalsgarð lesur. Dánjal Tavsen gjørdi ljóðmyndina.

Páll Danielsen lesur

Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Vatndrýladrongurin. Arnbjørn Ó. Dalsgarð endursegði og Hans Tórgarð lesur. Finnur Hansen gjørdi ljóðmyndina.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Hans Tórgarð lesur ævintýrið - Vatndrýladrongurin. Oddfríður Marni Rasmussen endursegði. Finnur Hansen ger ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út.