Húsa kommuna samtykt kommunusamanlegging

09.10.2012 - 09:28
Húsa kommuna samtykt kommunusamanlegging
Tveir bygdarráðslimir í kommunustýrinum atkvøddu fyri at leggja saman við Klaksvíkar kommunu, og ein atkvøddi ímóti
Ein meiriluti í Húsa kommunu samtytki í gjárkvøldið at leggja saman við Klaksvíkar kommunu á nýggjárinum.
 

<div>Bygdarr&aacute;&eth;i&eth; &iacute; H&uacute;sa kommunu samtykti &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth;, at kommunan leggur saman vi&eth; Klaksv&iacute;kar kommunu 1. januar n&aelig;sta &aacute;r. Tveir bygdarr&aacute;&eth;slimir atkv&oslash;ddu fyri og ein &iacute;m&oacute;ti s&aacute;ttm&aacute;lanum millum t&aelig;r b&aacute;&eth;ar kommunurnar.&nbsp;</div><div><br></div><div>Kristian Hansen, borgarstj&oacute;ri &iacute; H&uacute;sa kommunu, sigur vi&eth; &Uacute;tvarpi&eth;, at hesin s&aacute;ttm&aacute;lin l&iacute;kist n&oacute;gv s&aacute;ttm&aacute;lanum, sum Klaksv&iacute;kar kommuna gj&oslash;rdi vi&eth; Mikladals kommunu og Sv&iacute;noyar kommunu, t&aacute; t&aelig;r fyri n&oslash;krum &aacute;rum s&iacute;&eth;ani f&oacute;ru upp &iacute; Klaksv&iacute;kar kommunu. Uppskoti&eth; hevur veri&eth; til g&oacute;&eth;kenningar &iacute; Innlendism&aacute;lar&aacute;&eth;num.&nbsp;</div><div><br></div><div><b>&Iacute;m&oacute;ti samanlegging &aacute; f&oacute;lkaatkv&oslash;&eth;u</b></div><div><br></div><div>T&aacute; f&oacute;lkaatkv&oslash;&eth;an var &iacute; kommununum fyrr &iacute; &aacute;r, atkv&oslash;ddi ein grei&eth;ur meiriluti &iacute; H&uacute;sa ommunu &iacute;m&oacute;ti samanlegging. &nbsp;</div><div><br></div><div>&Oacute;vanliga st&oacute;rur &aacute;hugi var fyri bygdarr&aacute;&eth;sfundinum &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth;. Vanliga eru fundirnir &aacute; skrivstovuni hj&aacute; kommununi, men &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth; var&eth; ney&eth;ugt at flyta fundin &iacute; sk&uacute;lan &aacute; H&uacute;sum, og sk&uacute;lastovan &iacute; bygdini var fullsett, fr&aelig;ttir &Uacute;tvarpi&eth; vit av H&uacute;sum.&nbsp;</div><div><br></div><div>&Iacute; kv&oslash;ld fer hin parturin, Klaksv&iacute;kar b&yacute;r&aacute;&eth;, at taka st&oslash;&eth;u til s&aacute;ttm&aacute;lan.</div><div><br></div>

Er kopiera
Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 15. juni
Nón 15. juni 2021
125504
Týsdag 15. juni
Sóldoktarin - Niels Finsen (4:4)
125503
Týsdag 15. juni
Sóldoktarin - Niels Finsen (3:4)
125502
Týsdag 15. juni
Sóldoktarin - Niels Finsen (2:4)
125501
Týsdag 15. juni
Sóldoktarin - Niels Finsen (1:4)
125500
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 14. juni
3-2
125458
Mánadag 14. juni
25 minuttir
125450
Sunnudag 13. juni
Harmonikusangmøti í Vesturkirkjuni.
125390
Sunnudag 13. juni
Andakt við Jóhannesi Miðskarð
125389
Leygardag 12. juni
Video: 5mf dreingir, Fjarðastevna 2021
125373