Lundin fyribils friðaður í Mykinesi

16.08.2012 - 08:15
Lundin fyribils friðaður í Mykinesi
Á grannastevnu í Mykinesi varð herfyri avgjørt, at eingin lundi skal fleygast í oynni fyribils. Í 2013 verður aftur ein nýggj meting gjørd
Lundin í Mykinesi verður nú friðaður eitt ár í senn, tá aftur nýggj støða skal takast til lundaveiðuna í oynni
 

<p>Fleygingarstengurnar ver&eth;a ikki tiknar fram &iacute; Mykinesi hetta summari&eth;. &Iacute; &oslash;llum f&oslash;rum ikki til &aacute;rligu lundavei&eth;una. Ta&eth; kom fram, t&aacute; grannastevna var&eth; hildin &iacute; Mykinesi &iacute; juli m&aacute;na&eth;.</p><div><br></div><div>Bygdaf&oacute;lkini &iacute; Mykinesi komu, saman vi&eth; s&yacute;slumanninum fyri mi&eth;&oslash;ki&eth;, &aacute;samt um, at eingin lundi skal fleygast &iacute; oynni hetta summari&eth;. Avgj&oslash;rt var somulei&eth;is, at lundin &iacute; framt&iacute;&eth;ini skal fri&eth;ast eitt &aacute;r &iacute; senn, t&aacute; ein n&yacute;ggj meting skal gerast.</div><div><br></div><div>Samstundis var&eth; eisini avgj&oslash;rt, at grei&eth;a skal f&aacute;ast &aacute;, hv&iacute; stovnurin av lunda &iacute; Mykinesi er minka&eth;ur so n&oacute;gv tey seinnu &aacute;rini. Nakrir f&aacute;ir fuglar skulu takast og sendast einum fuglafr&oslash;&eth;ingi.</div><div><br></div><div>&oacute;na&eth; ver&eth;ur, at fuglafr&oslash;&eth;ingurin skal f&aacute;a grei&eth;u &aacute;, hv&iacute; lundastovnurin &iacute; Mykinesi er minka&eth;ur so &oacute;gvusliga tey seinnu &aacute;rini. Kemur fuglafr&oslash;&eth;ingurin til eina ni&eth;urst&oslash;&eth;u, ver&eth;ur ta&eth; eisini tiki&eth; vi&eth; &iacute; metingina um fri&eth;ing.</div>

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 16. september
Norðurljóð 16.september 2019
98795
Mánadag 16. september
Morgunlestur mánadagur 16. september 2019
98623
Sunnudag 15. september
Vælgagnist
98759
Sunnudag 15. september
Guðstænasta í Norðskála kirkju
98750
Leygardag 14. september
Fiskivinnan: mín ringasta marra
98742
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 16. september
Løgtingsvalið 2019
98789
Mánadag 16. september
3-2
98799
Sunnudag 15. september
Guðstænasta úr Kollafjarða kirkju
98752
Sunnudag 15. september
Andaktin
98749
Fríggjadag 13. september
Kaj Klein konsert í Maggies
98618