Portalurin er nú seldur

05.07.2013 - 17:45
AktueltVinna
Portalurin er nú seldur
Knassar hava keypt portal.fo frá Føroya Tele. Feløg bjóðaðu upp á Portalin, og Knassar endaðu við hægsta boðnum.
Knassar hava keypt portal.fo frá Føroya Tele.
 

Portalurin, sum Føroya Tele hevur átt, er nú seldur Knassum.

Portalurin var fyrsti føroyski tíðindamiðilin, sum burturav virkaði á netinum. Fyrstu tíðindini vóru løgd út í mars 2000, og sostatt hevur Føroya Tele átt Portalin í góð 13 ár. Endamálið var í fyrstu atløgu at venja føroyingar við at nýta internetið, og Portalurin var í nógv ár inngongdin hjá føroyingum til netið.

Tíðindini hava verið høvuðstátturin í Portalinum, og føroyingar úti og heima hava vant seg við, at Portalurin er staðið, har tú kunnar teg um, hvat fyriferst í føroyska samfelagnum. Sosialurin hevur staðið fyri og havt ábyrgdina av tíðindunum á Portalinum. Umframt tíðindi eru aðrar tænastur at finna á Portalinum, eitt nú leiting, veðrið, vevmyndir, nummar.fo, torg.fo og annað.

Ásannandi, at tíðindaflutningur ikki er eitt kjarnuøki hjá Føroya Tele, hevur Føroya Tele fleiri ferðir gjørt greitt, at Portalurin var til sølu. Í einari tilgongd, sum byrjaði í apríl, har tænastan at veita tíðindi til Portalin varð boðin út, komu tilboð inn at keypa Portalin, og tí varð útbjóðingin broytt til eina sølutilgongd.

Í sølutilgongdini hava partar givið ítøkilig boð. Í hesum sambandi hevur Føroya Tele havt tvey fyrilit. Í fyrstu atløgu hevur leiðslan á Føroya Tele vegna eigaran skyldu til at fáa so góðan prís fyri síni aktiv sum gjørligt. Og í øðrum lagi skulu tey, sum bjóða, hava javnbjóðis treytir og umstøður at bjóða.

Hendan tilgongd er nú endað við, at Knassar standa eftir við tí hægsta boðnum og eru tískil nýggir eigarar av Portalinum.  Knassar eru føroysk KT-fyritøka, sum mennir skipanir og tænastur til internetið, og harumframt hevur felagið ment lýsingamiðilin Vevlýsingar.

Føroya Tele takkar Sosialinum fyri gott samstarv og hegni at røkja tíðindapartin á Portalinum. Samstundis verður ynskt Knassum góða eydnu við Portalinum frameftir.

Føroya Tele hevur ikki upplýst nakran keypsprís, men hevur fyrr sagt, at portalurin bleiv ikki seldur fyri minni enn 5 milliónir krónur.
 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 22. apríl
Tretivu ár síðan oyggjaleikirnar
93309
Mánadag 22. apríl
Hin miskunnsami samariubúgvin
93342
Mánadag 22. apríl
Guðstænasta í Hoyvíkar kirkju
93730
Sunnudag 21. apríl
Tónaskaldið Jógvan Telling
93308
Sunnudag 21. apríl
Bolero páskadag 2019
93714
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 24. apríl
25 minuttir: Andrias Høgenni
93252
Sunnudag 21. apríl
Ein stór løta
93495
Sunnudag 21. apríl
Andaktin
93717
Sunnudag 21. apríl
Guðstænasta úr Glyvra kirkju
93718
Sunnudag 21. apríl
Flogbóltur: Mjølnir - Fleyr, mansfinala
93706