Kringvarpsfólkini kæra (eisini) dómin

27.02.2015 - 09:40
AktueltSamfelag
Kringvarpsfólkini kæra (eisini) dómin
Kringvarpsfólkini hava avgjørt at skjóta dómin í tollmálinum inn fyri hægri rætt, eins og fyrrverandi redaksjónsleiðarin á Portalinum eisini ætlar
Kringvarpsfólkini hava avgjørt at skjóta dómin, ið fall í sonevnda tollmálinum mikudagin, inn fyri Landsrættin
 
 

Kringvarpið sendi fyri løtu síðani út tíðindaskriv til føroysku miðlarnar, í kjalarvørrinum á dóminum í sonevnda tollmálinum, ið fall mikudagin. Í tíðindaskrivinum stendur:

Dómurin í Føroya Rætti kann tulkast sum, at Føroyar eru ov lítlar til at hava frælsar fjølmiðlar. Tí hava kringvarpsfólkini Dia Midjord, stjóri, Liljan Weihe, tíðindaleiðari, og Jan Lamhauge, journalistur, gjørt av at kæra dómin til Landsrættin.

Miðlafólkini hava sambært Føroya Rætti ógrundað lagt Jørgen Niclasen undir at hava framt revsiverd viðurskifti. Føroya Rættur staðfestir í dóminum, at P/f N. Niclasen seldi ótollaðar vørur, hóast hetta ikki var samsvarandi treytunum í lógini.

Dómurin staðfestir eisini, at tað er rætt og neyðugt, at fjølmiðlarnir siga almenninginum frá hesum, hóast málið er gamalt og ikki er um revsiverd viðurskifti. Men síðani leggur Føroya Rættur millum annað dent á, at:

"Det er ligeledes væsentligt, at det i et lille samfund som det færøske er en demokratisk nødvendighed, at folkevalgte politikere ikke forsvarvsløst skal kunne udsættes for dækningsløse sigtelser for strafbare forhold i de lokale massemedier, da man i modsat fald kan risikere, at den nødvendige minimumsrekruttering av opstillede til politiske valg trues".

Dómurin staðfestur sostatt, at føroysku miðlarnir ikki hava sama rásarúm sum miðlar úti í heimi.

- Vit halda, at føroya fólk eigur sama rætt til miðlafrælsi sum fólk í demokratiskum londum, og tí má Landsrætturin fáa høvi at viga dómin, verður sagt í tíðindaskrivi, ið varð sent út fyri løtu síðani.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 19. februar
Morgunlestur týsdagur 19. februar 2019
90856
Mánadag 18. februar
Norðurljóð 18.februar 2019
91366
Mánadag 18. februar
Góðan morgun Føroyar 140219
91339
Mánadag 18. februar
Morgunlestur mánadagur 18. februar 2019
90855
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 18. februar
AdAdam & Eva (3:8)
91271
Mánadag 18. februar
Kotan til kærleika (5:8)
90505
Mánadag 18. februar
Petra skal eiga (1:8)
91267
Mánadag 18. februar
Superheilar - Peter Lund Madsen (3:3)
91264
Mánadag 18. februar
3-2
91375