Minni á uppboðssølu

bannari
05.05.2017 - 08:03
AktueltVinna
Minni á uppboðssølu
Samgongan minkar munandi um partin av veiddum fiski, ið skal á uppboðssølu, í nýggju semjuni, sum er gjørd
Mynd: Savnsmynd  
 
 

"Í minsta lagi 60% av allari veiðu hjá føroyskum fiskifari, undantikið veiðu, ið er virkað umborð, skal bjóðast út um góðkenda uppboðssølu í Føroyum," stóð í upprunauppskotinum, sum varð lagt fram í mars.

Men hetta er minkað munandi, tí sambært semjuni, sum samgongan hevur gjørt nú, skulu 20 prosent av veidda fiskinum bjóðast út um góðkenda uppboðssølu. Skipanin skal eftirmetast árliga.

Antitrustparturin ikki afturvirkandi

Eisini í antittrustpartinum, hvussu nógv rættindi hvør kann eiga, eru broytingar gjørdar. Sambært upprunauppskotinum, kundi ongin eiga meira enn 12 prosent av samlaðu veiðurættindum, men hetta markið er hækkað uppí 17,5 prosent.

Markini fyri hvat hvør kann eiga av rættindum fyri hvørt fiska slag er eisini broytt. Markið fyri uppsjóvarfisk er 20 prosent, tað var 15 prosent í upprunaupskotinum, 20 prosent fyri botnfisk undir Føroyum.

Tað markið var eisini 15 prosent, og 20 prosent á fjarleiðunum, sum t.d. í Barentshavinum. Upprunaliga var tað 25 prosent fyri Barentshavið. Men antitrustmørkini eru ikki aftureftirvirkandi og ikki galdandi fyri at bjóða upp á stutttíðarrættindi.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 25. september
3-2
Mánadag 25. september
Andaktin
Sunnudag 24. september
Møti úr Bethel í Vági
Mánadag 18. september
3-2
Mánadag 18. september
Andaktin