Uppskotið latið Løgtinginum

bannari
16.05.2017 - 18:50
AktueltPolitikkur
Uppskotið latið Løgtinginum
Sambandsflokkurin hevur latið Løgtingsskrivstovuni sítt uppskot til fiskivinnunýskipan. Uppskotið skal ætlandi leggjast fyri Løgtingið fríggjadagin
Uppskotið hjá Sambandsflokkinum til fiskivinnunýskpian er nú latið Løgtingsskrivstovuni
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Løgtingsskrivstovan kannar nú uppskotið, so tað kann leggjast fram. Bárður Nielsen, formaður í Sambandsflokkinum vil ikki siga hvat ítøkiliga stendur í uppskotinum, men hann sigur at uppskotið er í tráð við tað sum flokkurin almannakunngjørdi seinast í november í fjør.

- Nú er talan um eitt lógaruppskot, og tí eru nógv fleiri smálutir í hesum uppskotinum, enn tað vóru í uppskotinum sum varð almannakunngjørt í november. Men leisturin er tann sami, og uppskotið verður alment fríggjadagin, sigur Bárður Nielsen.

Eftir tí sum Sambandsflokkurin almannakunngjørdi, so verður eingin fiskur seldur á eitt nú uppboðssølu, uttan so at kvotan fer uppum kvotuna, sum hevur verið seinastu 20 árini. Og nýggj fiskasløg, sum kvotur verða settar á, skulu seljast.

Reglur skulu gerast, so eingin kann eiga meir enn ein ávísan part av fiskivinnuni og útlendingar skulu framvegis sleppa at eiga í føroysku fiskivinnuni, mælti Sambandsflokkurin til, tá uppskotið varð almannakunngjørt.

Nýggjastu sendingar í ÚV
Sunnudag 21. januar
Bolero
76715
Sunnudag 21. januar
Guðstænasta í Havnar kirkju
76714
Sunnudag 21. januar
Chorus
76712
Leygardag 20. januar
Nú er leygardagur (samandráttur) 200118
76699
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 21. januar
Møti úr Hebron á Argjum
76720
Fríggjadag 19. januar
Lyst 2
76671
Hósdag 18. januar
Archibald Black, við føroyskum teksti
76646
Hósdag 18. januar
Archibald Black
76635
Mikudag 17. januar
25 minuttir: Vigdis Hjort
74880