HSF-starvsnevndin vil herða reglarnar

12.04.2012 - 09:54
Ítróttur
HSF-starvsnevndin vil herða reglarnar
Starvsnevndin hjá Hondbóltsambandi Føroya tekur frástøðu frá niðrandi atburðinum í dystinum millum Stjørnuna og Neistan í farna mánað.

Tak niður

<p>"Tak handan mannin". "Bi&eth; hana sp&aelig;la vi&eth; monnunum. Ta&eth; er har, hon hoyrir heima."</p><p>Ta&eth; er millum anna&eth; hesir setningar, sum ein &aacute;sko&eth;ara r&oacute;pti r&oacute;pti eftir Neistaleikaranum Barbaru Brauer &iacute; dysti &iacute; Klaksv&iacute;k &iacute; s&iacute;&eth;sta m&aacute;na&eth;, sum hevur fingi&eth; Neistan at senda k&aelig;ru inn til aganevndina hj&aacute; Hondb&oacute;ltssambandi F&oslash;roya.</p><p>M&aacute;li&eth; sn&yacute;r seg &iacute; stuttum um ta&eth;, i&eth; f&oacute;r fram inni &aacute; v&oslash;llinum og uttanfyri v&oslash;llin tann 13. mars &iacute; &Iacute;tr&oacute;ttarh&oslash;llini &iacute; Klaksv&iacute;k &iacute; dystinum millum Stj&oslash;rnuna og Neistan.<br>
Eftir dystin sendi Neistin ein k&aelig;ru til aganevndina, har f&oslash;rt var&eth; fram, at &aacute;v&iacute;sir leikarar hj&aacute; Stj&oslash;rnuni, forma&eth;urin fyri Stj&oslash;rnuna og harumframt nakrir &aacute;sko&eth;arar skulu hava r&oacute;pt ni&eth;randi r&oacute;p um kyni&eth; hj&aacute; &aacute;v&iacute;sum Neistaleikara.</p><p>Stj&oslash;rnan v&iacute;sir, samb&aelig;rt &uacute;tskur&eth;inum hj&aacute; aganevndini, st&oacute;rt s&aelig;&eth; &oslash;llum k&aelig;rupunktunum hj&aacute; Neistanum aftur.</p><p>D&oacute;marapari&eth; hoyrdi ikki, hvat var&eth; r&oacute;pt &iacute; h&oslash;llini.</p><p>
Aganevndin v&iacute;sti k&aelig;runi aftur, t&iacute; nevndin ikki metti ta&eth; vera gj&oslash;rligt at pr&oacute;gva, hvat veruliga er fari&eth; fram &iacute; dystinum.</p><p>&Aacute; sj&oacute;nbandauppt&oslash;ku, sum millum anna&eth; var send &iacute; Degi og Viku t&yacute;sdagin hoyrist ein &aacute;hoyrara r&oacute;pa eitt n&uacute;, at neistakvinnan hoyrir heima &iacute; mannf&oacute;lkadeildini.<br>Men sum skilst kunnu sj&oacute;nbandauppt&oslash;kur ikki n&yacute;tast sum pr&oacute;vf&oslash;rsla &iacute; t&iacute;l&iacute;kum k&aelig;rum.</p><p>
Aganevndin hj&aacute; Hondb&oacute;ltsambandinum sta&eth;festir &iacute; &uacute;rskur&eth;inum, at innan hondb&oacute;ltsheimin - hv&oslash;rki &iacute; f&oslash;royskum ella evropeiskum<br>
h&oslash;pi -&nbsp;tykjast vera reglur, sum &aacute;seta annan sankti&oacute;nsm&oslash;guleika enn eina &aacute;varing til felag, sum ver&eth;ur mett at hava tiki&eth; lut &iacute; happandi og/ella ni&eth;randi atbur&eth;i m&oacute;tvegis leikara &aacute; m&oacute;tst&oslash;&eth;uli&eth;i.&nbsp;</p><p>T&iacute; heitir Aganevndin &aacute; Hondb&oacute;ltsambandi&eth;&nbsp;um skj&oacute;tast gj&oslash;rligt at leggja uppskot til reglur, sum &aacute;seta eina veruliga revsing fyri sl&iacute;ka framfer&eth;?, skrivar Aganevndin millum anna&eth; &iacute; &uacute;rskur&eth;inum.<br>Starvsnevndin hj&aacute; Hondb&oacute;ltssambandi F&oslash;roya, sum hev&eth;i fund um m&aacute;li&eth; &iacute; gj&aacute;r, er samd vi&eth; Aganevndina.</p><p>
Starvsnevndin tekur fr&aacute;st&oslash;&eth;u fr&aacute; ni&eth;randi atbur&eth;inum og fer at taka stig til at styrkja l&oacute;garverki&eth;, bo&eth;ar starvsnevndin fr&aacute; &iacute; skrivi.<br>
Hoyr brot fr&aacute; sj&oacute;nbandinum her:</p>

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 1. juni
Andakt við Emil Olsen, presti
109624
Mánadag 1. juni
Guðstænasta úr Fuglafjarða kirkju
109572
Sunnudag 31. mai
Andakt við Emil Olsen, presti
109555
Sunnudag 31. mai
Guðstænasta úr Glyvra kirkju.
109558