Pelagos hevur enn ikki endaligt nýtsluloyvi

25.09.2017 - 15:28
AktueltPengar
Pelagos hevur enn ikki endaligt nýtsluloyvi
Arbeiðs- og brunaeftirlitið hevur sent Fuglafjarðar Kommunu eitt skriv um Pelagos, sum enn ikki hevur fingið endaligt nýtsluloyvi frá kommununi.
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Tak niður

Leivur Persson, stjóri í Arbeiðs- og brunaeftirlitinum sendi herfyri Fuglafjarðar Kommunu eitt skriv um endaliga nýtsluloyvið og harvið eisini endaligu brunagóðkenningina av uppsjóvarvirkinum Pelagos. Fuglafjarðar Kommuna hevur nevnliga enn ikki givið virkinum endaligt nýtsluloyvi, men virkið koyrir við einum fyribils loyvi. Fríggjadagin 15. septembur fekk Fuglafjarðar Kommuna skrivið, og Arbeiðs- og brunaeftirlitið vil vita, hvørjum fyritreytum raksturin av virkinum er skipaður eftir.


Tá eitt virkið hevur fingið endaligt nýtsluloyvi, og er tikið í nýtslu, er ábyrgdin ikki longur hjá kommununi, men tá hevur arbeiðs- og brunaeftirlitið rakstrareftirlit. T.v.s., at tey kanna, um veruligi raksturin av bygninginum er í tráð við nýtsluloyvi, sum kommunan hevur veitt. Pelagos er tó í tí serstøðu, at einki endaligt nýtsluloyvi er givið, og tískil hevur Arbeiðs- og brunaeftirlitið enn ikki havt rakstrareftirlit við Pelagos, hóast virkið koyrir við fullari skrúvu.


Leivur Persson, stjóri í Arbeiðs- og brunaeftirlitinum spyr Fuglafjarðar Kommunu hesar spurningar í skrivinum:

· Hvørjir manglar skulu fáast í rættlag, áðrenn bygningurin fær endaligt nýtsluloyvi?
· Hevur kommunan í samband við fyribils nýtsluloyvið álagt Pelagos avmarkingar ella aðrar sertreytir í samband við nýtsluna / raksturin av bygninginum, til bygningurin lýkur treytirnar fyri at fáa endaligt nýtsluloyvi?
· Nær metir kommunan, at endaligt nýtsluloyvið verður givið Pelagos?

Sonni á Horni, borgarstjóri í Fuglafjarðar Kommunu segði við útvarpi 23. august, at enn manglaði nakað í, fyri at virkið kundi fáa endaligt nýtsluloyvi og endaliga brunagóðkenning, men júst, hvat manglar, veit borgarstjórin ikki. Hann hevði ikki stundir at gera viðmerkingar til málið í dag, men Arbeiðs- og brunaeftirlitið væntar svar ein av komandi døgunum.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Sunnudag 25. februar
Meg minnist: Bárður Jákupsson (4:4)
77459
Sunnudag 25. februar
Bolero 25. februar 2018
77959
Sunnudag 25. februar
Chorus 25 februar 2018
77957
Sunnudag 25. februar
Guðstænasta í Vesturkirkjuni
77956
Sunnudag 25. februar
Strongd kann leggja eitt lív í oyði
77855
Nýggjastu sendingar í SV
Leygardag 24. februar
Flogbóltur: Fleyr-Dráttur
77950
Leygardag 24. februar
Flogbóltur: ÍF-SÍ
77949
Fríggjadag 23. februar
Lyst 7
77916
Fríggjadag 23. februar
25 minuttir
77924
Hósdag 22. februar
Gud signi Føroyar (2:6)
77878