Pelagos hevur enn ikki endaligt nýtsluloyvi

25.09.2017 - 15:28
AktueltPengar
Pelagos hevur enn ikki endaligt nýtsluloyvi
Arbeiðs- og brunaeftirlitið hevur sent Fuglafjarðar Kommunu eitt skriv um Pelagos, sum enn ikki hevur fingið endaligt nýtsluloyvi frá kommununi.
 
 

Tak niður

Leivur Persson, stjóri í Arbeiðs- og brunaeftirlitinum sendi herfyri Fuglafjarðar Kommunu eitt skriv um endaliga nýtsluloyvið og harvið eisini endaligu brunagóðkenningina av uppsjóvarvirkinum Pelagos. Fuglafjarðar Kommuna hevur nevnliga enn ikki givið virkinum endaligt nýtsluloyvi, men virkið koyrir við einum fyribils loyvi. Fríggjadagin 15. septembur fekk Fuglafjarðar Kommuna skrivið, og Arbeiðs- og brunaeftirlitið vil vita, hvørjum fyritreytum raksturin av virkinum er skipaður eftir.


Tá eitt virkið hevur fingið endaligt nýtsluloyvi, og er tikið í nýtslu, er ábyrgdin ikki longur hjá kommununi, men tá hevur arbeiðs- og brunaeftirlitið rakstrareftirlit. T.v.s., at tey kanna, um veruligi raksturin av bygninginum er í tráð við nýtsluloyvi, sum kommunan hevur veitt. Pelagos er tó í tí serstøðu, at einki endaligt nýtsluloyvi er givið, og tískil hevur Arbeiðs- og brunaeftirlitið enn ikki havt rakstrareftirlit við Pelagos, hóast virkið koyrir við fullari skrúvu.


Leivur Persson, stjóri í Arbeiðs- og brunaeftirlitinum spyr Fuglafjarðar Kommunu hesar spurningar í skrivinum:

· Hvørjir manglar skulu fáast í rættlag, áðrenn bygningurin fær endaligt nýtsluloyvi?
· Hevur kommunan í samband við fyribils nýtsluloyvið álagt Pelagos avmarkingar ella aðrar sertreytir í samband við nýtsluna / raksturin av bygninginum, til bygningurin lýkur treytirnar fyri at fáa endaligt nýtsluloyvi?
· Nær metir kommunan, at endaligt nýtsluloyvið verður givið Pelagos?

Sonni á Horni, borgarstjóri í Fuglafjarðar Kommunu segði við útvarpi 23. august, at enn manglaði nakað í, fyri at virkið kundi fáa endaligt nýtsluloyvi og endaliga brunagóðkenning, men júst, hvat manglar, veit borgarstjórin ikki. Hann hevði ikki stundir at gera viðmerkingar til málið í dag, men Arbeiðs- og brunaeftirlitið væntar svar ein av komandi døgunum.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Sunnudag 17. juni
Jazzofonin 30 mei 2018
81991
Sunnudag 17. juni
Chorus 17. juni 2018
81990
Sunnudag 17. juni
"Eg gav skeivan heilivág"
81936
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 17. juni
Andaktin
81999
Sunnudag 17. juni
Guðstænasta úr Dómkirkjuni
81994
Leygardag 16. juni
Video: Eystanstevna, 8mf
81982
Leygardag 16. juni
Video: Eystanstevna 2018, 10mf
81980
Leygardag 16. juni
Video: Eystanstevna 2018, 5mf kvinnur
81979