Pelagos hevur enn ikki endaligt nýtsluloyvi

25.09.2017 - 15:28
AktueltPengar
Pelagos hevur enn ikki endaligt nýtsluloyvi
Arbeiðs- og brunaeftirlitið hevur sent Fuglafjarðar Kommunu eitt skriv um Pelagos, sum enn ikki hevur fingið endaligt nýtsluloyvi frá kommununi.
Mynd: Savnsmynd  
 
 

Tak niður

Leivur Persson, stjóri í Arbeiðs- og brunaeftirlitinum sendi herfyri Fuglafjarðar Kommunu eitt skriv um endaliga nýtsluloyvið og harvið eisini endaligu brunagóðkenningina av uppsjóvarvirkinum Pelagos. Fuglafjarðar Kommuna hevur nevnliga enn ikki givið virkinum endaligt nýtsluloyvi, men virkið koyrir við einum fyribils loyvi. Fríggjadagin 15. septembur fekk Fuglafjarðar Kommuna skrivið, og Arbeiðs- og brunaeftirlitið vil vita, hvørjum fyritreytum raksturin av virkinum er skipaður eftir.


Tá eitt virkið hevur fingið endaligt nýtsluloyvi, og er tikið í nýtslu, er ábyrgdin ikki longur hjá kommununi, men tá hevur arbeiðs- og brunaeftirlitið rakstrareftirlit. T.v.s., at tey kanna, um veruligi raksturin av bygninginum er í tráð við nýtsluloyvi, sum kommunan hevur veitt. Pelagos er tó í tí serstøðu, at einki endaligt nýtsluloyvi er givið, og tískil hevur Arbeiðs- og brunaeftirlitið enn ikki havt rakstrareftirlit við Pelagos, hóast virkið koyrir við fullari skrúvu.


Leivur Persson, stjóri í Arbeiðs- og brunaeftirlitinum spyr Fuglafjarðar Kommunu hesar spurningar í skrivinum:

· Hvørjir manglar skulu fáast í rættlag, áðrenn bygningurin fær endaligt nýtsluloyvi?
· Hevur kommunan í samband við fyribils nýtsluloyvið álagt Pelagos avmarkingar ella aðrar sertreytir í samband við nýtsluna / raksturin av bygninginum, til bygningurin lýkur treytirnar fyri at fáa endaligt nýtsluloyvi?
· Nær metir kommunan, at endaligt nýtsluloyvið verður givið Pelagos?

Sonni á Horni, borgarstjóri í Fuglafjarðar Kommunu segði við útvarpi 23. august, at enn manglaði nakað í, fyri at virkið kundi fáa endaligt nýtsluloyvi og endaliga brunagóðkenning, men júst, hvat manglar, veit borgarstjórin ikki. Hann hevði ikki stundir at gera viðmerkingar til málið í dag, men Arbeiðs- og brunaeftirlitið væntar svar ein av komandi døgunum.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 11. desember
Morgunlestur mánadagur 11.desember 2017
75333
Sunnudag 10. desember
Bolero
75319
Sunnudag 10. desember
Guðstænasta úr Miðvágs kirkju
75317
Sunnudag 10. desember
Harmonikuløtan
75313
Sunnudag 10. desember
Chrous
75312
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 10. desember
Andaktin
75323
Sunnudag 10. desember
Møti úr Ebenezer í Havn
75324
Hósdag 7. desember
Millum himmal og helviti
75220
Mikudag 6. desember
25 minuttir: Christina Rosendahl
74870
Mikudag 6. desember
Savnsgull: Slóðin 1:3
75155