Óheftir whiskytapparar

21.09.2018 - 18:27
Mentan
Óheftir whiskytapparar
Á gátt hjá Rúna Nielsen, whiskyfjeppara
Whisky frá einum óheftum tappara. Á etikettini er ikki navnið á distilleraríinum men eitt nummar, sum man so, millum nørdar, veit, hvat stendur fyri
Mynd: © Leivur Thomsen  

Tak niður

Rúni Nielsen er whiskyfjeppari um ein háls. Hesuferð fortelur hann um fyribrigdið "óheftir tapparar". Hetta ber í sær, at tað eru feløg, sum keypa heilar tunnur av whisky og sjálv tappa tað á fløsku. Endamálið er at fáa til vega single malt, single cask, cask strength whisky, sum man ikki vanliga fær í handlunum. Tað er whisky, sum er úr einari distillatión, einari tunnu og hevur styrkina, sum tað vanliga hevur í tunnuni á goymslu, t.v.s. at tað ikki er vantað niður, so tað missir smakk. Í Skotlandi eru fleiri feløg, sum hava hetta sum endamál. Men tað eru eisini feløg í Føroyum, sum hava keypt whiskytunnur frá einum distillaríi, t..d felagið Einmalt. Rúni Nielsen sigur, at tað eisini eru privatpersónar, sum gera hetta. Tó er forðingin tann, at man ikki kann innflyta heilar tunnur av whisky til Føroya, tað er ikki loyvt, men so verður tunnan bara standandi uttnlands, eitt nú í Skotlandi ella Danmark, og so kunnu fólk, sum hava keypt sær part í hesari tunnu, taka whisky'ið við á vanligan hátt til Føroya og gjalda tann toll, tað hevur við sær. Hoyr innslagið, sum varð sent í vikuskiftissendingini

 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Hósdag 23. januar
Breddin
103802
Hósdag 23. januar
Nón 23. januar 2020
103798
Hósdag 23. januar
Tríggir popparar hittast (3:3)
103794
Hósdag 23. januar
Kjakaríið: Katrin, Allan og Elsa
103795
Nýggjastu sendingar í SV
Hósdag 23. januar
Ikki illa meint
103763
Mikudag 22. januar
25 minuttir: Tim Birkhead
103726
Mánadag 20. januar
3-2
103616
Sunnudag 19. januar
Møti úr Nerija á Skála
103557