Sama felag, sum kúgar muslimar

01.12.2019 - 10:48
AktueltTøkni
Sama felag, sum kúgar muslimar
Carla Sands, amerikonsk sendikvinna í Danmark, heitir enn einaferð á føroyingar um at steðga samstarvið við kinesiska KT-risan Huawei
 

Amerikanska sendikvinnan í Danmark heitir á føroysku telefeløgini um heldur at velja amerikonsk ella evropeisk feløg til 5G netið, fyri at varðveita tamarhaldið á undirstøðukervinum.

Carla Sands sigur í grein í Sosialinum, at tað er sama felag, sum stendur aftanfyri tøknina, sum Kina brúkar í Xinjang-landspartinum at kúga muslimar, og sum verður brúkt av øðrum einaræðisstýrinum í Iran, Venesuela og Norðurkorea.

 >> SÍ EISINI Fartelefonin krevur skanningar av andlitinum

Sannleikin er, at kinesiski tøkniútflutningurin er beinleiðis vandamikil fyri keyparan. Tá lond bjóða út sítt viðkvæma undirstøðukervi til Huawei, ZTE og onnur kinesisk fløg, so góðtaka tey at arbeiða undir kinesiskum kommunista treytum, sigur amerikanska sendikvinnan Carla Sands í Sosialinum.

– Tey, sum ikki góðtaka hesi krøv, og sum til dømis stuðla mannarættindakravgongum í Hong Kong, ella blaðstjórar, sum avdúka korruptión og mutur í fólkalýðveldinum Kina, eru veruliga í vanda, og kunnu vænta sær revsing og verða hótt búskaparliga, sigur hon.

Helgi Abrahamsen, landsstýrismaður, segði við Kringvarpið fríggjadagin, at landsstýrið fylgir neyvt við gongdini í málinum um Huawei, men at tey halda seg til tilmælini frá fregnartænastuni hjá donsku verjuni, og enn hava tey ikki mett, at Huawei setir Føroyar í vanda.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 1. juni
Tilvera: Modernisma.
107391
Mánadag 1. juni
Guðstænasta í Svínoyar kirkju.
109573
Sunnudag 31. mai
Upprunin til hvitusunnuhaldið
109314
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 1. juni
Guðstænasta úr Fuglafjarða kirkju
109572
Sunnudag 31. mai
Andakt við Emil Olsen, presti
109555
Sunnudag 31. mai
Guðstænasta úr Glyvra kirkju.
109558
Mikudag 27. mai
Úr savninum: Slóðarar 7:7
109459