Savnsgull: Salka Valka kring knøttin 2:6

bannari
04.12.2015 - 12:23
Mentan
Savnsgull: Salka Valka kring knøttin 2:6
- føroysk ferðarøð frá 2000
 
 

Tak niður

Tjóðskaparkensla á skerinum. Manningin á Salku Valku var fegin um at seta fótin á land, eftir at hava siglt longu leiðina til Marquesasoyggjarnar í Fronskum Polynesia. Hóast veðrið á ferðini var gott, so var ikki sørt av trupulleikum við akkerinum, tá komið var fram til oyggjarnar. Pálmaklæddu oyggjarnar tóku væl ímóti manningini, og oyggjarnar livdu sanniliga upp til sítt heiti "paradísoyggjarnar". Har vinna fólk sær føði við m.a. perlufiskarí og at arbeiða við kokusnøtum. Durita Holm vitjaði ein mann, sum fyri tjúgu árum síðan búsettist á einum skeri, men sum síðani hevur bygt skerið til eina líttla oyggj. Í dag býr hann við familju sínari á oynni. Hann tosar um, at tað finnast onnur virðir í lívinum enn pengar, og annars heldur hann, at Franska Polynesia eigur at loysa frá Fraklandi. Tá Salka Valka aftur helt til havs gekk leiðin til Tahiti, áðrenn kósin var sett móti Nýsælandi. Lagt til rættis: Durita Holm og Erik Torjusen.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Fríggjadag 19. januar
Lyst 2
76671
Hósdag 18. januar
Archibald Black, við føroyskum teksti
76646
Hósdag 18. januar
Archibald Black
76635
Mikudag 17. januar
25 minuttir: Vigdis Hjort
74880
Mánadag 15. januar
3-2
76515