Húsa kommuna samtykt kommunusamanlegging

09.10.2012 - 09:28
Húsa kommuna samtykt kommunusamanlegging
Tveir bygdarráðslimir í kommunustýrinum atkvøddu fyri at leggja saman við Klaksvíkar kommunu, og ein atkvøddi ímóti
Ein meiriluti í Húsa kommunu samtytki í gjárkvøldið at leggja saman við Klaksvíkar kommunu á nýggjárinum.
 
 

<div>Bygdarr&aacute;&eth;i&eth; &iacute; H&uacute;sa kommunu samtykti &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth;, at kommunan leggur saman vi&eth; Klaksv&iacute;kar kommunu 1. januar n&aelig;sta &aacute;r. Tveir bygdarr&aacute;&eth;slimir atkv&oslash;ddu fyri og ein &iacute;m&oacute;ti s&aacute;ttm&aacute;lanum millum t&aelig;r b&aacute;&eth;ar kommunurnar.&nbsp;</div><div><br></div><div>Kristian Hansen, borgarstj&oacute;ri &iacute; H&uacute;sa kommunu, sigur vi&eth; &Uacute;tvarpi&eth;, at hesin s&aacute;ttm&aacute;lin l&iacute;kist n&oacute;gv s&aacute;ttm&aacute;lanum, sum Klaksv&iacute;kar kommuna gj&oslash;rdi vi&eth; Mikladals kommunu og Sv&iacute;noyar kommunu, t&aacute; t&aelig;r fyri n&oslash;krum &aacute;rum s&iacute;&eth;ani f&oacute;ru upp &iacute; Klaksv&iacute;kar kommunu. Uppskoti&eth; hevur veri&eth; til g&oacute;&eth;kenningar &iacute; Innlendism&aacute;lar&aacute;&eth;num.&nbsp;</div><div><br></div><div><b>&Iacute;m&oacute;ti samanlegging &aacute; f&oacute;lkaatkv&oslash;&eth;u</b></div><div><br></div><div>T&aacute; f&oacute;lkaatkv&oslash;&eth;an var &iacute; kommununum fyrr &iacute; &aacute;r, atkv&oslash;ddi ein grei&eth;ur meiriluti &iacute; H&uacute;sa ommunu &iacute;m&oacute;ti samanlegging. &nbsp;</div><div><br></div><div>&Oacute;vanliga st&oacute;rur &aacute;hugi var fyri bygdarr&aacute;&eth;sfundinum &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth;. Vanliga eru fundirnir &aacute; skrivstovuni hj&aacute; kommununi, men &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth; var&eth; ney&eth;ugt at flyta fundin &iacute; sk&uacute;lan &aacute; H&uacute;sum, og sk&uacute;lastovan &iacute; bygdini var fullsett, fr&aelig;ttir &Uacute;tvarpi&eth; vit av H&uacute;sum.&nbsp;</div><div><br></div><div>&Iacute; kv&oslash;ld fer hin parturin, Klaksv&iacute;kar b&yacute;r&aacute;&eth;, at taka st&oslash;&eth;u til s&aacute;ttm&aacute;lan.</div><div><br></div>

Nýggjastu sendingar í ÚV
Leygardag 23. mars
Morgunlestur leygardagur 23. mars 2019
91111
Fríggjadag 22. mars
LEITISSTEIN 22.03.2019
92633
Fríggjadag 22. mars
Síðsta Skríggj 22. mars 2019
92289
Fríggjadag 22. mars
Morgunlestur fríggjadagur 22. mars 2019
91110
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 27. mars
25 minuttir: Linda Mortansdóttir
92545
Fríggjadag 22. mars
Lyst 32
92610
Hósdag 21. mars
Ítróttarportrett: Hallur Hansson
92551