Húsa kommuna samtykt kommunusamanlegging

09.10.2012 - 09:28
Húsa kommuna samtykt kommunusamanlegging
Tveir bygdarráðslimir í kommunustýrinum atkvøddu fyri at leggja saman við Klaksvíkar kommunu, og ein atkvøddi ímóti
Ein meiriluti í Húsa kommunu samtytki í gjárkvøldið at leggja saman við Klaksvíkar kommunu á nýggjárinum.
 

<div>Bygdarr&aacute;&eth;i&eth; &iacute; H&uacute;sa kommunu samtykti &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth;, at kommunan leggur saman vi&eth; Klaksv&iacute;kar kommunu 1. januar n&aelig;sta &aacute;r. Tveir bygdarr&aacute;&eth;slimir atkv&oslash;ddu fyri og ein &iacute;m&oacute;ti s&aacute;ttm&aacute;lanum millum t&aelig;r b&aacute;&eth;ar kommunurnar.&nbsp;</div><div><br></div><div>Kristian Hansen, borgarstj&oacute;ri &iacute; H&uacute;sa kommunu, sigur vi&eth; &Uacute;tvarpi&eth;, at hesin s&aacute;ttm&aacute;lin l&iacute;kist n&oacute;gv s&aacute;ttm&aacute;lanum, sum Klaksv&iacute;kar kommuna gj&oslash;rdi vi&eth; Mikladals kommunu og Sv&iacute;noyar kommunu, t&aacute; t&aelig;r fyri n&oslash;krum &aacute;rum s&iacute;&eth;ani f&oacute;ru upp &iacute; Klaksv&iacute;kar kommunu. Uppskoti&eth; hevur veri&eth; til g&oacute;&eth;kenningar &iacute; Innlendism&aacute;lar&aacute;&eth;num.&nbsp;</div><div><br></div><div><b>&Iacute;m&oacute;ti samanlegging &aacute; f&oacute;lkaatkv&oslash;&eth;u</b></div><div><br></div><div>T&aacute; f&oacute;lkaatkv&oslash;&eth;an var &iacute; kommununum fyrr &iacute; &aacute;r, atkv&oslash;ddi ein grei&eth;ur meiriluti &iacute; H&uacute;sa ommunu &iacute;m&oacute;ti samanlegging. &nbsp;</div><div><br></div><div>&Oacute;vanliga st&oacute;rur &aacute;hugi var fyri bygdarr&aacute;&eth;sfundinum &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth;. Vanliga eru fundirnir &aacute; skrivstovuni hj&aacute; kommununi, men &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth; var&eth; ney&eth;ugt at flyta fundin &iacute; sk&uacute;lan &aacute; H&uacute;sum, og sk&uacute;lastovan &iacute; bygdini var fullsett, fr&aelig;ttir &Uacute;tvarpi&eth; vit av H&uacute;sum.&nbsp;</div><div><br></div><div>&Iacute; kv&oslash;ld fer hin parturin, Klaksv&iacute;kar b&yacute;r&aacute;&eth;, at taka st&oslash;&eth;u til s&aacute;ttm&aacute;lan.</div><div><br></div>

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 1. juni
Andakt við Emil Olsen, presti
109624
Mánadag 1. juni
Guðstænasta úr Fuglafjarða kirkju
109572
Sunnudag 31. mai
Andakt við Emil Olsen, presti
109555
Sunnudag 31. mai
Guðstænasta úr Glyvra kirkju.
109558