Ikki útveiting, men bygnaðarbroytingar á SSL

23.06.2015 - 08:04
AktueltSamfelag
Ikki útveiting, men bygnaðarbroytingar á SSL
Ein arbeiðsbólkur sigur, at útreiðslurnar av farleiðum hjá Strandferðsluni, sum eru útveittar, eru hækkaðar
Arbeiðsbólkurin sigur, at útveiting av Bygdaleiðum kosta nógv
 

Arbeiðsbólkurin, sum hevur kannað, um tað loysir seg at útveita tænastuna hjá Strandfaraskipum Landsins, er liðugur við sína frágreiðing. Hann vast í, um tað ber til at spara í rakstrinum við at veita tænasturnar út. Heldur mælir arbeiðsbólkurin til at gera bygnaðarbroytingar á Strandferðsluni.

Eftirmetingin av teimum útveitingum, sum eru framdar innan samferðslu í Føroyum, t.e. Bygdaleiðir og Mykinesleiðin, vísir ein stóran útreiðsluvøkstur, síðani farleiðirnar eru útveittar, serliga innan Bygdaleiðir. Eftirmetingin vísir eisini, at tað hava verið avbjóðingar við at skapa kapping í sambandi við undanfarin útboðsumfør. 

Ivasamt at útveita

Sum heild metir arbeiðsbólkurin tað vera ivasamt, hvussu tað ber til at spara í rakstrinum í samband við útveiting.

Orsøkin er m.a., at tað er avmarkað, hvørjar møguleikar privatir veitarar hava at tillaga raksturin innan sjóvegis farleiðirnar.

Sambært lógini skulu túratalið og ferðaseðlaprísurin ikki broytast, lønarsáttmálar geva ikki møguleika fyri stórvegis tillagingum, og neyvan verður møguligt hjá privatum arbeiðstakara at keypa munandi bíligari olju.

Missa fyrimun við stórrakstri

Harafturat missir SSL stórrakstrarfyrimunir, um einstakar farleiðir verða útveittar og raksturin av farleiðum, sum eru eftir, verður sostatt størri. Harafturat fer fyrisitingarligi kostnaðurin til stýring og eftirlit av sáttmálum o.ø. (transaktiónskostnaðurin) at at hækka, sigur arbeiðsbólkurin 

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 5. august
Tíðindafundur og Dagur og vika
111992
Hósdag 30. juli
Midnáttarsangur
111814
Mikudag 29. juli
Upp á gólv
111810
Mikudag 29. juli
Á ólavsøku 2:2
111809
Mikudag 29. juli
Tingið verður sett
111807