Mentamálaráðið onga skrivliga viðgerð av Hoydølum

15.07.2018 - 09:14
AktueltPolitikkur
Mentamálaráðið onga skrivliga viðgerð av Hoydølum
Einki skjal finst í Mentamálaráðnum um viðgerðina av teimum meira enn 50 uppskotunum, sum komu inn um, hvat økið í Hoydølum kundi brúkast til
Einki skjal finst í Mentamálaráðnum um viðgerðina av teimum meira enn 50 uppskotunum, sum komu inn um, hvat økið í Hoydølum kundi brúkast til
Mynd: savn  
 

Útvarpsstøðin R7 bað um innlit í málið, nú LISA og Tjóðsavnið hava fingið Hoydalar til sítt virksemi, men Mentamálaráðið svarar, at ráðið hevur viðgjørt innkomnu uppskotini innanhýsis, men at skjøl eru ikki til taks at lata innlit í. Ráðið sigur, at avgerðin verður grundgivin í tí tíðindaskrivinum, sum var almannakunngjørt 3. juli. Tað skrivið er sera stutt, og har stendur, at "Mentamálaráðið hevur viðgjørt tey 52 uppskotini, sum komu inn til hugskotskappingina um Hoydalar, og avgerð er tikin um at samantvinna tvey av uppskotunum".

Men ráðið hevur sambært svarinum til umsóknina um innlit til R7 einki fest á blað um hesa viðgerðina, hóast vit í Føroyum hava skrivliga fyrisiting. Tá Annita á Fríðriksmørk, tingkvinna 15. juni spurdi Rigmor Dam, landsstýriskvinnu, hvussu gekst við viðgerðini av øllum innkomnu uppskotunum, svarar landsstýriskvinnan soleiðis: "Í viðgerðini av uppskotunum hevur yvirskipaða atlitið hjá Mentamálaráðnum verið, at uppskotini skulu koma flest møguligum borgarum at gagni, at tey skulu nøkta ein tørv, skapa virði fyri samfelagið, taka atlit at kommunalu frílendisætlanini og vera realistisk. Biðið var um verkætlanarlýsing og fíggingarleist, og hugt hevur eisini verið at hesum." Víðari sigur landsstýriskvinnan: "Hugsað hevur verið um, hvør tilgongdin er, og hvat tað krevur av orku, fígging og rakstri at fremja eitthvørt uppskot. Harumframt hevur verið havt í huga, hvønn stutttíðar ágóða uppskotið hevur, og hvussu langtíðarárinini kunnu hugsast at verða." Í svarinum til tingkvinnuna skrivar Rigmor Dam at enda soleiðis: "Eftir drúgva umrøðu av uppskotunum vænti eg, at endalig niðurstøða verður tikin um heilt stutta tíð".

Altso ein drúgv umrøða í Mentamálaráðnum, men sum sambært R7 ikki sæst aftur í skjalagoymsluni í ráðnum yirhøvur.

Er kopiera
Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 20. apríl
Óhoyrt
123085
Týsdag 20. apríl
LEITISSTEIN 19.04.2021
123084
Týsdag 20. apríl
Nón 20. apríl 2021
123082
Týsdag 20. apríl
Tempo
123072
Týsdag 20. apríl
Tempo
123071
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 19. apríl
3-2
123045
Sunnudag 18. apríl
Andakt við Beintu Áargarð
122973
Sunnudag 18. apríl
Guðstænasta í Vesturkirkjuni
122971
Leygardag 17. apríl
Hondbóltur: VÍF - H71
122963
Hósdag 15. apríl
Tóki
122879