Húsa kommuna samtykt kommunusamanlegging

09.10.2012 - 09:28
Húsa kommuna samtykt kommunusamanlegging
Tveir bygdarráðslimir í kommunustýrinum atkvøddu fyri at leggja saman við Klaksvíkar kommunu, og ein atkvøddi ímóti
Ein meiriluti í Húsa kommunu samtytki í gjárkvøldið at leggja saman við Klaksvíkar kommunu á nýggjárinum.
 
 

<div>Bygdarr&aacute;&eth;i&eth; &iacute; H&uacute;sa kommunu samtykti &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth;, at kommunan leggur saman vi&eth; Klaksv&iacute;kar kommunu 1. januar n&aelig;sta &aacute;r. Tveir bygdarr&aacute;&eth;slimir atkv&oslash;ddu fyri og ein &iacute;m&oacute;ti s&aacute;ttm&aacute;lanum millum t&aelig;r b&aacute;&eth;ar kommunurnar.&nbsp;</div><div><br></div><div>Kristian Hansen, borgarstj&oacute;ri &iacute; H&uacute;sa kommunu, sigur vi&eth; &Uacute;tvarpi&eth;, at hesin s&aacute;ttm&aacute;lin l&iacute;kist n&oacute;gv s&aacute;ttm&aacute;lanum, sum Klaksv&iacute;kar kommuna gj&oslash;rdi vi&eth; Mikladals kommunu og Sv&iacute;noyar kommunu, t&aacute; t&aelig;r fyri n&oslash;krum &aacute;rum s&iacute;&eth;ani f&oacute;ru upp &iacute; Klaksv&iacute;kar kommunu. Uppskoti&eth; hevur veri&eth; til g&oacute;&eth;kenningar &iacute; Innlendism&aacute;lar&aacute;&eth;num.&nbsp;</div><div><br></div><div><b>&Iacute;m&oacute;ti samanlegging &aacute; f&oacute;lkaatkv&oslash;&eth;u</b></div><div><br></div><div>T&aacute; f&oacute;lkaatkv&oslash;&eth;an var &iacute; kommununum fyrr &iacute; &aacute;r, atkv&oslash;ddi ein grei&eth;ur meiriluti &iacute; H&uacute;sa ommunu &iacute;m&oacute;ti samanlegging. &nbsp;</div><div><br></div><div>&Oacute;vanliga st&oacute;rur &aacute;hugi var fyri bygdarr&aacute;&eth;sfundinum &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth;. Vanliga eru fundirnir &aacute; skrivstovuni hj&aacute; kommununi, men &iacute; gj&aacute;rkv&oslash;ldi&eth; var&eth; ney&eth;ugt at flyta fundin &iacute; sk&uacute;lan &aacute; H&uacute;sum, og sk&uacute;lastovan &iacute; bygdini var fullsett, fr&aelig;ttir &Uacute;tvarpi&eth; vit av H&uacute;sum.&nbsp;</div><div><br></div><div>&Iacute; kv&oslash;ld fer hin parturin, Klaksv&iacute;kar b&yacute;r&aacute;&eth;, at taka st&oslash;&eth;u til s&aacute;ttm&aacute;lan.</div><div><br></div>

Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 22. oktober
Víð Tórði á túri í Tindhólmi
86722
Mánadag 22. oktober
Norðurljóð 22.oktober 2018
86720
Mánadag 22. oktober
Sunnudagstónar 21. oktober 2018
86715
Mánadag 22. oktober
Meg minnist: Guðrun Gaard (1:2)
86702
Mánadag 22. oktober
Síðsta Skríggj 19.oktober 2018
86693
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 21. oktober
Guðstænasta úr Christianskirkjuni
86685
Leygardag 20. oktober
Andaktin
86655
Fríggjadag 19. oktober
Lyst 17
86618
Hósdag 18. oktober
Ongin dagur uttan pínu
86574
Mikudag 17. oktober
25 minuttir: Árni Olafsson
86459