Arbeiðseftirlitið fer at raðfesta brunaeftirlit

15.09.2017 - 15:34
Aktuelt
Arbeiðseftirlitið fer at raðfesta brunaeftirlit
Brunaeftirlit hevur manglað í seinastuni, og sum hendingin á Varðanum Pelagic vísti, so eigur hetta at verða raðfest

Tak niður

Leivur Persson, nýggjur stjóri í Arbeiðs- og brunaeftirlitinum, sigur, at framyvir verður brunaeftirlit á stórum virkjum raðfest, men uppsjóvarvirkið Pelagos í Fuglafirði er ein grá sona, tí Arbeiðs- og brunaeftirlitið sleppur ikki framat at hava rakstrareftirlit. Hóast rakstrareftirlitið er teirra ábyrgd, so skjótt eitt virkið fer í gongd, er tað ikki tað í hesum føri, tí endaligt nýtsluloyvi og harvið endalig brunagóðkenning er ikki fingin. Virkið koyrir við einum fyribils nýtsluloyvi frá Fulafjarðar Kommunu.


Leivur Persson sigur, at tað plagar vera ein greið tilgongd, har kommunan hevur ábyrgd av eftirlitsvitjanum, meðan eitt virki verður bygt, og síðani skal kommunan tryggja sær, at virkið hevur fylgt byggiloyvunum, tá tað er liðugt bygt, fyri at geva virkinum nýtsluloyvi og brunagóðkenning. Tá tekur arbeiðs- og brunaeftirlitið yvir og hevur rakstrareftirlit, men í hesum føri hevur kommunan tann leiklutin, tí endaliga loyvi er ikki givið. Leivur Persson sigur tað vera merkiligt, tí tað er umvend raðfylgja.

 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 5. august
Tíðindafundur og Dagur og vika
111992
Hósdag 30. juli
Midnáttarsangur
111814
Mikudag 29. juli
Upp á gólv
111810
Mikudag 29. juli
Á ólavsøku 2:2
111809
Mikudag 29. juli
Tingið verður sett
111807