Vágs býráð bíðar eftir løgfrøðingum

05.11.2018 - 13:14
AktueltPolitikkur
Vágs býráð bíðar eftir løgfrøðingum
Vágs býráð er ikki samt við Fíggjarmálaráðið um Marghøllina
 

Vágs Býráð hevur fingið løgfrøðingar at kanna, um Fíggjarmálaráðið kann leggja seg út í virksemið í kommununi, tá talan er um Marghøllina, sum Vágs Ítróttarráð eigur og rekur.

Og ikki fyrr enn ein løgfrøðilig niðurstøða er gjørd, fer kommunan at gera meir við málið. Tað sigur Dennis Holm, borgarstjóri, eftir at Fíggjarmálaráðið hevur hótt býráðslimir í Vági við dagbótum, tí teir ikki lata Marghøllina vera ein part av fígjarliga virkseminum hjá kommununi.

Páls Høll varð eisini nevnd í skrivinum, sum Vágs Býráð fekk frá Fíggjarmálaráðnum, men av tí at kommunan er í ferð við at yvirtaka Páls Høll og virksemið har, verður hon ein partur av fíggjarliga virkseminum hjá kommununi, og tí ger Fíggjarmálaráðið ikki meir við hana.

Dennis Holm, borgarstjóri, vísir á, at tað er Vágs Ítróttarráð, sum eigur og rekur Marghøllina, og tað einasta, sum kommunan hevur við hana at gera, er, at kommunan leigar høllina frá eigarunum og rindar fyri tað.

Tí skilir kommunan ikki, at Fíggjarmálaráðið hóttir við at áleggja býráðslimunum bót. Í skrivi sum Vágs Býráð hevur fingið frá Fíggjarmálaráðnum stendur, at um kommunan ikki hevur Marghøllina við í fíggjarætlanini fyri 2019, sum skal latast inn í seinasta lagi 1. desember, so fer Fíggjarmálaráðið at biðja Innlendismálaráðið um at áleggja býráðslimunum dagbøtur. Tað má gerast, tí Fíggjarmálaráðið kann ikki áleggja dagbøturnar, tí kommunumál hoyra til Innlendismálaráðið.

Fyribils er støðan tann, at Vágs Býráð bíðar eftir eini løgfrøðiligari niðurstøðu, tí kommunan er ikki samd við Fíggjarmálaráðið, sigur Dennis Holm, borgarstjóri í Vági.

Er kopiera
Nýggjastu sendingar í ÚV
Hósdag 29. september
LJóarin 29. september 2022
145540
Hósdag 29. september
Óhoyrt 42: Ne-Yo, good vibes og
145534
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 26. september
3-2
145358
Sunnudag 25. september
Sangmøti í Ebenezer.
145276
Sunnudag 25. september
Andakt við Palla Petersen
145275
Mánadag 19. september
3-2
145026
Sunnudag 18. september
Andakt við Karinu Magnussen
144956