Leiðslan í Kringvarpinum

Um KVF
Leiðslan í Kringvarpinum
 

Sum einasti almenni miðlastovnur í landinum verða serlig krøv sett til Kringvarpið. Millum annað skulu vit framleiða og miðla hóskandi og álítandi tilfar til allar samfelagsbólkar á ymiskum miðlapallum, og vit skulu varpa ljós á og elva til kjak um viðkomandi samfelagsviðurskifti. 
Tað hevur týdning, at leiðslan í Kringvarpinum á professionellan hátt gongur á odda í tráanini eftir at liva upp til hesi krøv og vísir ábyrgd og trúfesti í framleiðslu stovnsins, so kringvarpsbrúkarar kunnu hava álit á Kringvarpinum. Samstundis hevur tað týdning, at leiðslan við virðiligari atferð torir at elva starvsfólkum til at vera slóðbrótandi, bjóða av og ganga á odda í føroyska miðlaheiminum.

Ivan Hentze Niclasen, stjóri

Ivan Hentze Niclasen tók við sum stjóri í Kringvarpi Føroya í 2018. Hann hevur áður starvast sum m.a. tíðindaleiðari, programmleiðari og mentanarstjóri í Sjónvarpi Føroya. Eisini hevur hann verið programmleiðari í Kringvarpinum.
Útbúgving: Cand.mag. í søgu; M.A. in Globalization and Integration.

Jákupa Mikkelsen, fyrisitingarleiðari

Jákupa Mikkelsen tók við sum fyrisitingarleiðari í Kringvarpinum tann 1. apríl 2013. Frammanundan hevur hon starvast sum skattagrannskoðari í Keypmannhavnar kommunu, grannskoðari hjá Spekt og fíggjarfulltrúi á Føroya Studentaskúla og HF-skeiði.
Útbúgving: Cand.merc.aud.

Georg L. Petersen, tíðindaleiðari 

Georg L. Petersen byrjaði sum deildarleiðari á Aktuelt í mai mánaði 2019. Áðrenn tað hevur hann verið ábyrgdarblaðstjóri, tíðindaleiðari og journalistur á Dimmalætting. Hevur eisini áður starvast sum journalistur og virkandi tíðindaleiðari í Kringvarpinum. 
Útbúgving: Journalistur á Danmarks Journalisthøjskole 1995 og Cand.public við Aarhus Universitet í 2015. 

Barbara Samuelsen, mentanarleiðari

Barbara Samuelsen hevur verið leiðari fyri mentanardeildina síðan 2013. Hon hevur áður starvast sum blaðstjóri á Kvinnu, sum leiðari fyri dokumentardeildina í Kringvarpinum og sum stjóri á Visit Tórshavn. 
Útbúgving: BA í Communication Studies and Sociology frá Goldsmiths College, University of London. Cand. Comm. frá RUC.

Kári Poulsen, tøknileiðari

Kári Poulsen tók við sum deildarleiðari á Teknisku Deild í 2020. Hann hevur áðrenn hetta starvast sum KT-leiðari í Kringvarpinum, og áðrenn tað á Føroya Tele og Formula.
Útbúgving: MSC SE, University of Liverpool.

 

Nýggjastu sendingar í ÚV
Mikudag 19. januar
Kvørnin: Trý nýggj stakløg frá 2022
134321
Mikudag 19. januar
Nón 19. januar 2022
134312
Mikudag 19. januar
Góðan morgun Føroyar 19.01.2022
134291
Mikudag 19. januar
Morgunlestur mikudagur 19.januar 2022
133931
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 19. januar
Mentanarvirðisløn Landsins 2021
134328
Mikudag 19. januar
25 minuttir: Olaf Johannessen
134326
Týsdag 18. januar
Vísindavøka: Amanda Vang, Fiskaaling
130883
Mánadag 17. januar
3-2
134193
Sunnudag 16. januar
Hondbóltur: Føroyar - Lettland
134104

Um kvf css