Vangamyndin lýgur
Ein nýggj kanning vísir, at vit ikki duga at velja myndir, ið lýsa okkum soleiðis, sum vit veruliga síggja út
03.08.2015 - 00:30

Kennir tú teg sjálva/n?

Skalt tú taka eina nýggja passmynd ella kanska skifta vangamyndina á Facebook? Hugsa teg um, áðrenn tú velur eina mynd, tí tú sært kanska ikki út, sum tú heldur, at tú gert. Sambært eini kanning, ið British Journal of Psychology útgav stutt síðani, er ímyndin, sum vit hava av okkum sjálvum, nevnliga ikki heilt eftirfarandi.

 

 

Luttakararnir í kanningini skuldu downloada tíggju ymsar vangamyndir av sær sjálvum á Facebook og skuldu so gera greitt, hvørjar tey hildu líktust teimum sjálvum mest, og hvørjar líktust minst. Síðani blivu tey filmað í ein minutt og fingu andlitsmyndir tiknar.

 

 

Nøkur fremmand fólk blivu so biðin um at hyggja eftir filmsupptøkunum av luttakarunum og at skipa sjálvsmyndirnar eftir, hvør líktiskt persónunum í filmunum mest, og til endans skuldu fleiri eftirlitisfólk meta um, hvat fyri vangamyndir líktust mest: tær, sum luttakararnir høvdu valt av sær sjálvum, ella tær, sum fremmand fólk høvdu valt.

 

 

Gloymsk ella fremmandagjørd?

Úrslitið vísti, at hóast vit taka fleiri myndir av okkum sjálvum enn nakrantíð fyrr, so duga fremmand fólk betri at velja myndir, har vit líkjast okkum sjálvum, enn vit sjálv gera. Spurningurin er so, um tað einans er minni okkara, ið argar okkum, tá vit royna at velja myndir, ið lýsa okkum væl, ella um vakurleikaideal hava fremmandagjørt okkum frá okkara egnu útsjónd, at vit ikki kenna, ella kanska ikki góðtaka hana.

 

 

Skal tín vangamynd lýsa teg, soleiðis sum tú veruliga sært út? Um so er, er kanska smart at hava onkran hjá tær, sum kann hjálpa tær at velja ta myndina, sum lýsir teg best. 

 

Kelda: Metroxpress

 
 

 

 

Trý feit nýggj stakløg Groft rap, kensluborið Indie og lekkur popptónleikur.
Video:Kom afturum Dag & Viku Nú fært tú møguleikan at síggja hvussu tað sær út aftan fyri Dag & Viku.
Klassiskir tónleikarar svara spurningum um popp tónleik Trioin meinar, at har er nógvur góður popptónleikur. Millum annað verður greitt frá, hví Baby hjá Justin Bieber er eitt deiligt lag.
Klumma: Hugsa teg væl um, áðrenn tú velur 15 Mars er í nánd, og hvørja leið skal man fara? Les her eina hugleiðing, sum kann hjálpa tær í tíni tvístøðu
Stílurin: FMA 2018 (Annar partur) Síggj mótan til FMA, sum er í Norðurlandahúsinum 10. mars.